ep el consejero delegado de unicaja banco manuel menendez
Juan Barbosa - Europa Press

Unicaja es desploma a la borsa aquest divendres (-8%) després de publicar els resultats del primer trimestre de l'any. El benefici net de l'entitat va caure 43,2%, fins als 34 milions, a causa de l'impacte de l'impost a la banca del govern espanyol. Sense aquest gravamen, el benefici hauria pujat fins als 98 milions, amb un augment del 62,9%.

  • 1,30€
  • -0,23%

Els experts de Jefferies remarquen que, un altre cop, el resultat net d'Unicaja ha defraudat. "Un altre trimestre de resultat net decebedor", indiquen en un informe publicat aquest divendres. Tot i això, subratllen que les previsions per a l'exercici 2023 per part de l'entitat (un 1% per sobre del consens) "poden servir de consol". A més, destaquen que les característiques defensives del balanç han quedat paleses en aquests comptes. "La ràtio CET1 és més gran del que s'esperava; els costos dels dipòsits continuen sent baixos; i la morositat va disminuir modestament en termes intertrimestrals".

Des de Renta 4 també posen èmfasi en el fet que les xifres han estat per sota del consens. "Els resultats del primer trimestre s'han situat per sota de les nostres estimacions i les de consens, registrant un benefici net de 34 milions (enfront dels 58 milions que estimávem i els 51 del consens). Això s'explica per un marge d'interessos un 2% inferior a estimacions, més càrrec en altres ingressos i unes despeses d'explotació en línia, que porten el marge net a situar-se un 7% i un 6% per sota de la previsió de Renta 4 i de la del consens, respectivament", expliquen aquests analistes.

Pel que fa a les provisions, remarquen que han estat superiors a les seves estimacions un 16%, encara que un 8% interiors a les del consens. Així mateix, comenten que el càrrec més important d'altres guanys/pèrdues, que s'ha elevat fins a -20 milions (enfront dels -7,5 milions d'euros que estimaven) és un altre element que incideix per no assolir les estimacions en benefici net.

Renta 4 també es refereix a la solidesa al capital de l'entitat, amb una ràtio CET1 'fully loaded' del 13,47%.

Unicaja estima per al 2023 un creixement del marge d'interessos per sobre del +15% interanual (enfront del +25% del primer trimestre), +5% en el cas de les comissions netes (+1% al primer trimestre), un descens entre el 2%-3% de les despeses d'explotació (-3% al primer trimestre) i un cost de risc entre 30-35 punts bàsics (enfront dels 26 punts bàsics del primer trimestre).

Noticias relacionadas

contador