ep sede de la empresa de seguros de salud santalucia en la calle de la ribera del loira madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Unicaja Banc ha aconseguit un acord amb Santa Lucía per estendre la seva aliança conjunta de bancassegurances en els rams de vida risc, estalvi, accidents i plans de pensions després de la fusió amb Liberbank, segons han informat a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV).

  • 1,19€
  • 0,76%

La contraprestació a percebre per Grupo Unicaja Banco com a conseqüència de l'acord assolit amb Santa Lucía ascendeix a un import preliminar de 318 milions d'euros (subjecte a determinats ajustaments posteriors al tancament de l'operació), més un import variable de fins a 40 milions d'euros, en funció del nivell de consecució de determinats objectius de negoci durant els propers 10 anys.

En virtut de l'acord assolit, està previst que Santa Lucía adquireixi el 50% més una acció de CCM Vida i Pensions d'Assegurances i Reassegurances i de Liberbank Vida i Pensions, Assegurances i Reassegurances, mantenint Unicaja Banc el percentatge restant i ampliant-se l'actual aliança amb Santa Lucía.

La compravenda esmentada està subjecta a l'obtenció de les corresponents autoritzacions reguladores i de competència i a la terminació de les aliances d'Unicaja Banc amb Mapfre i amb Aegon España, respectivament.

Una vegada completada l'operació, s'estima que tindrà un impacte total positiu d'uns 20 punts bàsics a la ràtio de capital CET1 d'Unicaja Banc, sense comptar amb el pagament variable esmentat. L'entitat té a la data pendent de tancar el tractament comptable, no obstant estima que del comentat impacte de 20 punts bàsics es reconeixerà de manera immediata 10 punts bàsics via resultats. I la resta de 10 punts bàsics es reconeixeran en resultats futurs, sense comptar amb el pagament variable esmentat.

Noticias relacionadas

contador