• La sinergia del grup pot estalviar entre 400 a 600 milions d'euros
ep thyssenkrupp
THYSSENKRUPP

Tata Steel i el seu rival alemany, Thyssenkrupp, han fet el primer pas cap a la fusió de les seves operacions siderúrgiques europees. Segons informa Wall Street Journal, aquesta relació conduirà a la pèrdua de llocs de treball, almenys 4.000 treballadors es veuran afectats, un 8% del total de les dues plantilles.

L'acord crearia el segon grup acerer més gran d'Europa, després d'ArcelorMittal. Des de BBC indiquen que les dues companyies han estat en negociacions des de l'any passat, quan Tata va rebutjar plans per vendre les seves operacions al Regne Unit. Tata Steel i Thyssenkrupp devien signar un preacord que proposa una aliança d'empreses 50/50, cosa que condueix a estalvis anuals de fins a 600 milions d'euros.

Aquesta operació ha de ser aprovat tant per les juntes d'accionistes de les dues empreses com pel vistiplau dels reguladors europeus de competència. Des de Thyssenkrupp han informat que la seu de la nova companyia seria a Holanda. Les dues companyies preveuen reduir fins a 2.000 llocs de treball administratius i, probablement, fins a altres 2.000 a l'àrea de producció. La fusió entre la companyia i l'índia generarà la segona siderúrgica més gran d'Europa, només per darrere d'ArcelorMittal.

Noticias relacionadas

contador