ep archivo   una sanitaria vacuna en una residencia de ibiza
POOL - Archivo

Un error humà ha provocat la destrucció d'un lot de 15 milions de vacunes de Johnson & Johnson als Estats Units, segons ha informat The New York Times.

  • 146,14$
  • -0,46%

L'error s'ha produït en una factoria de Baltimore, on la companyia Emergent BioSolutions produeix vacunes tant per a Astrazeneca com per a Johnson & Johnson (J&J).

La companyia ha atribuït el problema a un dels ingredients utilitzats per elaborar la vacuna, que no hauria passat els controls de qualitat.

L'incident pot afectar els plans de vacunació anunciats per Joe Biden, ja que J&J s'havia compromès a proporcionar 20 milions de dosis de la seva vacuna monodosis al final de març i 80 milions de dosis més al final de maig, una producció prevista a la planta de Baltimore.

Aquesta vacuna és d'una sola dosi, i es pot enviar i emmagatzemar a temperatures de refrigeració estàndard, per la qual cosa contribuirà a accelerar el procés de vacunació als EUA, malgrat aquest incident.

El president va anunciar fa uns dies un nou objectiu d'injectar 200 milions de vacunes contra el coronavirus durant els seus primers 100 dies de mandat. L'administració nord-americana també té acords amb els fabricants de medicaments Pfizer i Moderna per un total de 600 milions de dosis.

Noticias relacionadas

contador