abengoa, solar, energia

El Jutjat Mercantil número 2 de Sevilla ha fixat el 28 de març del 2016 com a data límit perquè Abengoa pugui acollir-se als avantatges del preconcurs de creditors. A partir d'aquesta data, si la companyia no ha solucionat els seus problemes financers, qualsevol creditor podrà sol·licitar el concurs.

Segons informa Europa Press, el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) ha indicat que 31 empreses del grup Abengoa han sol·licitat el preconcurs. El Jutjat Mercantil número 2 de Sevilla, on es tramita aquest procés, ha notificat aquest dimarts la llista d'empreses que han demanat acollir-se a aquesta mesura juntament amb la seva matriu, i ha fixat la data límit en el 28 de març.

A partir d'aquest dia, si el grup no ha solucionat les irregularitats financeres, qualsevol creditor «podria sol·licitar al jutjat que es declarés un concurs necessari». Amb aquest termini, Abengoa té tres mesos per negociar i un mes més per presentar la sol·licitud de concurs de creditors.

31 EMPRESES DEL GRUP HAN DEMANAT EL PRECONCURS

La relació d'empreses que han sol·licitat el preconcurs és la següent: Abengoa, SA; Abengoa Finance, SAU; Abengoa Greenfield, SA; Abencor Suministros, SA; Instalaciones Inabensa, SA; Abener Energía, SA; Abengoa Greenbridge, SA; Abeinsa, Ingeniería y Construcción Industrial, SA; Abengoa Bioenergía, SA; Abentel Telecomunicaciones, SA; Abeinsa Infraestructuras Medio Ambiente, SA; Ecoagrícola, SA; Negocios Industriales y Comerciales, SA; Bioetanol Galicia, SA, i Teyma Gestión de Contratos de Construcción e Ingeniería, SA.

També consten en aquesta llista Europea de Construcciones Metálicas, SA; Siema Technologies, SL; Abengoa Water, SLU; Abengoa Solar España, SA; Abengoa Solar New Technologies, SA; Abengoa Solar, SAC; Abeinsa Inversiones Latam, SL; Abengoa Concessions, SL; Abeinsa Asset Management SL; Asa Desulfuración, SA; Abengoa Bioenergía San Roque, SA; South Africa Solar Investments, SL; Ecocarburantes Españoles, SA; Biocarburantes de Castilla y León, SA; Abengoa Bioenergía Inversiones, SA, i Centro Tecnológico Palmas Altas, SA.

Abengoa va sol·licitar el 25 de novembre passat el preconcurs de creditors en un jutjat de Sevilla després que Gonvarri, societat del grup Gestamp, renunciés a entrar en el seu capital després de donar per acabat l'acord de bases signat el 8 de novembre perquè considerava «que no s’havien complert les condicions a què estava subjecte» l’acord.

contador