inditex le proprietaire de zara suspend ses activites en russie

Els estrategs d'UBS i Goldman Sachs segueixen apostant per Inditex i reiteren comprar el valor abans dels seus resultats. Així mateix, mantenen les valoracions en 40 euros per acció i 43,50 euros per títol, respectivament.

  • 44,96€
  • 0,36%

La matriu de Zara ha disparat l'optimisme entre la majoria dels inversors de cara a la presentació dels seus comptes aquest 13 de desembre i en previsió que faci conèixer un altre sòlid trimestre.

"Esperem un creixement canviari constant del +12%, fet que suposa una lleugera desacceleració respecte al +14% d'operacions actuals reportades entre l'1 d'agost i l'11 de setembre. Veiem un impacte del -5% de les divises amb vendes reportades de 8.780 milions d'euros (+7% i/i)", expliquen des d'UBS.

Els experts de la companyia helvètica també pronostiquen un marge brut del 61,1% (+100 pb), amb una sòlida gestió d'inventaris i rebaixes, així com vents de cua al mercat de divises.

"El nostre marge brut per a l'any fiscal 24 és ara de +54 pb (lleugerament superior a la guia de +/- 50 pb). Veiem un EBIT del grup de 1.980 milions d'euros (+13% interanual) i una contribució positiva contínua en els ingressos financers nets (22 milions d'euros), cosa que porta a un PBT de 2.010 milions d'euros i un benefici net de 1.560 milions d'euros (+20% interanual)”, afegeixen.

Des de Goldman Sachs, per la seva banda, posen èmfasi que les vendes de roba van augmentar a causa de les primeres ofertes del Black Friday i, en termes precovid, Inditex i Next han continuat liderant davant dels seus rivals. "L'impuls de la marca Zara va continuar sent més fort a Alemanya i els Estats Units", indiquen.

"La qualitat va superar el valor i el creixement. Durant el quart trimestre fins ara, la qualitat amb un +10% va superar el valor i el creixement amb un +6%/-8%. Les nostres qualificacions de compra se centren en les subcategories minoristes de Qualitat i Creixement rendible, i en aquest context destaquem Inditex, JD Sports, M&S, Puma, Sainsbury i Tesco", subratllen des de l'entitat nord-americana.

Els analistes de Goldman insisteixen que al Regne Unit, la recerca de "Zara Black Friday" va estar molt davant dels seus rivals i que les vendes al país "es van accelerar fins al +60%, mentre que H&M va arribar al +5 % en comparació amb la versió anterior a la covid".

Així mateix, a Alemanya, la demanda d'H&M va baixar davant Zara i Primark, igual que va passar als EUA, "on els descomptes de Zara (com al Regne Unit i Alemanya) es van mantenir en línia amb les tendències d'anys anteriors".

Altres empreses d'anàlisi com RBC, JP Morgan o Jefferies han donat suport a la tèxtil gallega i han situat el preu objectiu en 40 euros per acció, a causa de la confiança que doni a conèixer uns comptes positius.

En canvi, els analistes de Deutsche Bank van retallar el consell fins a vendre des de mantenir i el preu objectiu de les seves accions fins als 35 euros des dels 37, davant de la perspectiva que el sector minorista europeu s'enfrontarà a un 2024 més difícil que 2023, ja que el creixement econòmic global registrarà una desacceleració pronunciada.

Noticias relacionadas

contador