• Aquests experts reiteren el seu consell de Neutral sobre l'elèctrica controlada per Enel
  • Al mateix temps, recomanen comprar Enel, amb preu objectiu de 4,70 euros
Endesa630px

UBS ha elevat la valoració d'Endesa fins a 19,50 euros per acció des dels anteriors 18,40 euros, després que l'elèctrica espanyola, controlada al seu torn en un 70% per l'elèctrica italiana Enel, elevés aquest dimecres la seva política de dividends per al període 2016 – 2019. Les seves accions puja un 2%, per sobre de 19 euros.

  • 17,14€
  • 0,47%
  • -
  • -

Els experts d'UBS reiteren el seu consell de Neutral sobre Endesa, perquè la valoració de 19,50 euros tampoc atorga massa recorregut alcista a la seva cotització actual, que es troba en 19 euros. Al mateix temps, han reiterat el seu consell de compra sobre Enel, encara que han reduït lleugerament la seva valoració fins a 4,70 euros per acció des dels anteriors 5 euros.
Sobre Endesa, afirmen que la nova política de dividends "recolzarà" al valor en borsa, però al mateix temps consideren "massa optimistes" els nous objectius financers. UBS considera que els resultats d'Endesa seran resistents en el futur, però la seva previsió és un comportament pla del benefici per acció (BPA) per al període 2016-2019, molt per sota de la previsió d'Endesa d'augmentar el BPA un 6% durant aquest període.

Per a UBS, la rendibilitat per dividend del 7% és el major suport, mentre el creixement del BPA és la seva principal preocupació

En aquest sentit, UBS considera que l'empresa assumeix en les seves previsions uns preus de l'electricitat massa elevats, al mateix temps que declara el seu escepticisme per l'impacte positiu de possibles adquisicions, el creixement del negoci renovable a Espanya i els beneficis de la digitalització i nous productes i serveis per al consumidor minorista.

L'objectiu d'Endesa és augmentar el seu EBITDA en 500 milions d'euros, fins a arribar als 3.700 milions d'euros en 2019. Dues terceres parts d'aquest augment s'aconseguiran a través de millores en l'eficiència i del negoci minorista en Iberia, alguna cosa que UBS considera complicat en un mercat tan competitiu.

La conclusió d'aquests experts és que l'actual rendibilitat per dividend del 7% és el major suport per a la valoració d'Endesa, mentre el creixement del benefici per acció és la seva principal preocupació, la qual cosa justifica el seu consell de Neutral. A nivell tècnic, els analistes de Bolsamanía afirmen que Endesa és l'elèctrica espanyola que millor aspecte ofereix actualment.