ubs-conteste-les-requisitions-decline-toute-responsabilite-penale

El banc suís UBS ha estat condemnat aquest dimecres per un tribunal francès després de ser acusat de pràctica bancària il·legal i blanqueig de capitals. L'entitat haurà de pagar una multa de 3.700 milions d'euros, és a dir, la més alta imposada al país en aquests casos fins al moment.

Per la seva banda, els advocats del banc suís no han trigat a anunciar que recorreran la sentència del Tribunal i Gran Instància de París.

Les accions de la companyia helvètica han tancat amb caigudes del 2,72% la sessió d'avui.

La condemna té lloc després que l'acusació assegurés que UBS va aconsellar a clients francesos i adinerats obrir comptes a Suïssa per pagar així menys impostos.

El banc suís ja va ser processat per proposar entre 2004 i 2012 a potencials clients d'elevat poder adquisitiu l'obertura a Suïssa de comptes no declarades a França, permetent-los així eludir les seves obligacions fiscals al país gal.

Uns actes que, segons la premsa francesa, van servir per ocultar al fisc al voltant de 10.000 milions d'euros en actius no declarats.

Per la seva banda, UBS afirma que no hi ha evidències que cap dels seus clients francesos fossin captats d’aquesta manera i sostenen que no s'ha comès cap crim a França.

Noticias relacionadas

contador