ep logo del banco ubs
MARTIN ABEGGLEN/ FLICKR - Archivo

UBS ha registrat un augment del 99% en el benefici del tercer trimestre per la gran rotació dels mercats globals, la qual cosa va ajudar el banc a obtenir un bon rendiment en la banca d'inversió, així com un augment inesperat dels guanys per la gestió de la riquesa.

  • 12,94Fr.
  • 0,35%

Els guanys nets del major gestor de patrimoni del món van pujar a 2.100 milions de dòlars per al període juliol-setembre, superant per un ampli marge les expectatives de 1.557 milions de dòlars de l'enquesta del banc a 22 analistes.

La xifra de negoci operativa d'UBS entre juliol i setembre va ser de 8.935 milions de dòlars (7.587 milions d'euros), un 26% per sobre dels ingressos del tercer trimestre de l'any anterior. Així mateix, UBS va informar que al tercer trimestre la seva rendibilitat (RoE) va augmentar fins al 14,4% des del 8,6% dels tres mesos anteriors i el 7,7% del tercer trimestre de l'any passat, mentre que la seva ràtio de capital de màxima qualitat CET1 se situava en el 13,5%

"Els resultats del tercer trimestre continuen demostrant que la nostra estratègia ens està diferenciant, adaptant-nos contínuament i accelerant el ritme del canvi", va dir el conseller delegat, Sergio Ermotti el seu últim mes al capdavant del primer banc de Suïssa. Serà reemplaçat al novembre per l'excap d'ING, Ralph Hamers.

"UBS té totes les opcions obertes per escriure un altre capítol reeixit de la seva història sota el lideratge d'en Ralph", va afegir en una declaració.

La divisió de banca d'inversió d'UBS va registrar un augment dels guanys abans d'impostos del 268% durant el trimestre gràcies a un repunt en el comerç dels mercats de valors que va compensar amb escreix la caiguda del seu negoci d'assessoria.

La gestió d'actius va veure créixer els beneficis sis vegades respecte a un any enrere.

Malgrat la disminució de les comissions recurrents -que depenen del rendiment general del mercat- i del canvi dels clients a fons de menor marge, la gestió de patrimonis va registrar un augment del 18% en el benefici abans d'impostos gràcies als alts nivells de transaccions dels clients i el fet que el banc va obtenir 10.000 milions de dòlars en nous préstecs nets. Els analistes esperaven que els guanys es reduïssin a la divisió principal d'UBS.

Els actius gestionats per aquesta divisió van pujar a un màxim històric de 2.754 bilions de dòlars. No obstant això, els diners nous nets va caure a 1.400 milions de dòlars, a causa de la retirada de 4.000 milions de dòlars relacionada amb els actius d'un sol client a la regió d'Europa, Orient Mitjà i Àfrica.

D'altra banda, UBS ha establert una reserva de capital de 1.500 milions de dòlars (1.273 milions d'euros) per a escometre possibles recompres d'accions, que l'entitat espera poder reprendre a partir de 2021.

Noticias relacionadas

contador