ep uber
UBER - Archivo

Com a part del seu informe de seguretat, Uber va revelar aquest dijous que es van reportar més de 3.000 agressions sexuals en el seu servei als Estats Units durant 2018.

La xifra inclou 235 violacions entre els 1.300 milions de viatges que va realitzar la companyia. El servei de transport de passatgers va ressaltar que tant conductors com passatgers van ser agredits, i que alguns dels casos van ocórrer entre passatgers.

L'informe, que la companyia ha presentat com el primer del seu tipus brinda una visió de les morts vials, assassinats i agressions sexuals reportades que van ocórrer durant els centenars de milions de viatges a l'any que es realitzen als Estats Units a través del servei d'Uber. El document és part de l'intent de la companyia per ser més transparent després d'anys de crítiques sobre els seus antecedents de seguretat.

El 2017, la companyia va comptabilitzar 2.936 casos reportats d'agressió sexual durant els 1.000 milions de viatges que va realitzar als Estats Units. Uber basa les seves xifres en informes de passatgers i conductors, cosa que significa que la xifra podria ser molt més elevada.

"Sospito que molts se sorprendran de com d'inusuals són aquests incidents; altres, comprensiblement, pensaran que segueixen sent massa recurrents", va tuitejar el conseller delegat d'Uber, Dara Khosrowshahi, a l'respecte. "Alguns agrairan tot el que hem fet en qüestions de seguretat; altres diran que hi ha molt per fer. Tots tindran la raó".

Les accions d'Uber van caure aquest dijous un 1% i aquest divendres cedeixen un 2,2% en preobertura.

Noticias relacionadas

contador