• Després d'una primera audiència preliminar queda clar que el cas no s'obrirà abans d'abril i la solució podria endarrerir-se fins al juny
  • No és l'únic problema d’Uber al Regne Unit: la ciutat de Sheffield també ha suspès la seva llicència i un hackeig ha afectat 2,7 milions dels seus usuaris britànics
uber london
UBER

La situació d’Uber al Regne Unit als últims mesos ha anat de mal en pitjor. La companyia suma problema rere problema tot i que podria trobar a la justícia un aliat. La primera audiència preliminar del cas que ha de decidir si perd o no la llicència per operar a Londres ha deixat clar que el procés serà llarg i costós, una mica del qual podria aprofitar-se l'aplicació de lloguer de vehicles amb xofer per seguir operant com a mínim fins a juny de 2018.

El Regulador de Transports de Londres va anunciar al setembre passat que no renovava la llicència d'Uber per operar a la capital del Regne Unit. Segons l'autoritat, prenia la decisió després de considerar que l’"enfocament i la conducta de la companyia demostren una falta de responsabilitat corporativa". La decisió del regulador va ser recolzada immediatament fins i tot per l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, que va indicar que "estaria malament seguir emetent una llicència a Uber si això pot suposar un risc per a la seguretat dels londinencs". "Totes les empreses han de respectar les normes i adherir-se als estàndards vigents, especialment pel que fa a la seguretat", afirmava.

S'ha de decidir si s'integren al cas un sindicat i l'Associació de Conductors de Taxi de Londres.

Tot i no haver aconseguit la llicència, Uber pot seguir donant servei als seus usuaris amb normalitat a Londres gràcies al procés de recurs que va obrir després de conèixer la decisió del Regulador. Aquest procés de recurs ha donat aquesta setmana el seu primer pas, encara que només és el primer d'una llarga llista. Segons Reuters, la companyia i el Regulador hauran d'assistir a dues audiències preliminars més dimarts que ve i dimecres amb l'objectiu de decidir si s'integren al cas un sindicat i l'Associació de Conductors de Taxi de Londres.

El procés serà llarg i costós per Uber, però podria permetre, en el pitjor dels casos, seguir operant a Londres fins al juny de 2018. El jutge del Tribunal de Magistrats de Westminster preveu que Uber pugui començar amb la seva apel·lació el 30 d'abril a una audiència que duraria cinc dies i la sentència no es coneixeria fins passats a prop de dos mesos.

SHEFFIELD S'UNEIX A LA LLISTA

Un error administratiu podria deixar la ciutat britànica sense els cotxes d’Uber. El Consell Regulador de Sheffield assegura que no ha rebut els papers per a la renovació de la llicència, encara que la companyia assegura que sí que ho va fer. La llicència d'Uber per operar a la ciutat de Sheffield, al nord d'Anglaterra, va ser suspesa el divendres 1 de desembre després que la companyia no respongués a les sol·licituds de l'administració per renovar el seu permís, segons recull Reuters en declaracions de la autoritat local.

De moment, Uber podrà seguir operant fins al 18 de desembre i si decideix apel·lar la suspensió, pot continuar funcionant fins que aquesta es resolgui, segons ha explicat el Consell Municipal de Sheffield dijous passat a través d'un comunicat fet públic. "Si decideix no apel·lar-hi, la suspensió entrarà en vigor immediatament", van explicar.

Uber culpa d'un error administratiu tot el succeït. La companyia dels vehicles amb llicència VTC afirma que van presentar la documentació necessària per renovar la llicència el passat dia 16 d'octubre i que la decisió ha estat dels funcionaris locals que han portat el procés. "Estem en contacte amb el Consell Regulador, no vam rebre cap correspondència sobre aquest assumpte a causa que van enviar la documentació a una adreça incorrecta", explica un portaveu de la companyia a Reuters.

UN HACKEIG, L'ÚLTIM MAL DE CAP D’UBER

Els problemes amb les llicències de Londres i Sheffield no són els únics problemes d’Uber al Regne Unit. La companyia està sent investigada pel govern després d'haver reconegut que la seva plataforma ha estat víctima d'un hackeig massiu a escala global que devia afectar 2,7 milions dels seus usuaris al país. La companyia té al voltant de 5 milions d'usuaris actius al Regne Unit. El ministre de comunicació britànic, Matt Hancock, va dir que és probable que la inacció d’Uber al voltant del pirateig sigui il·legal, i diversos usuaris i conductors estan considerant demandar l'empresa.

Noticias relacionadas

contador