elon musk twitter

Elon Musk, conseller delegat de Tesla, ha fet marxa enrere i ha tornat a proposar la compra de Twitter per 54,20 dòlars per acció, segons una presentació regulatòria realitzada aquest dimarts. Les accions de Twitter, que van estar suspeses durant bona part de la sessió passada, van tancar finalment amb una pujada de més del 22% després de conèixer la notícia.

La companyia de mitjans socials va emetre un comunicat dient que havia rebut la carta.

"La intenció de la companyia és tancar la transacció per 54,20 dòlars l'acció", ha escrit Twitter, que reaccionava a la proposta de Musk de continuar endavant amb l'adquisició pel preu d'oferta original.

Els advocats del CEO de Tesla han enviat una carta als lletrats de Twitter en què han indicat la intenció de seguir endavant amb l'acord per comprar l'entitat per 44.000 milions de dòlars i "procedir al tancament de la transacció contemplada a l'acord de fusió del 25 d'abril del 2022, en els termes i subjecte a les condicions establertes en aquest", segons ha revelat Bloomberg.

CNBC, per la seva banda, ha avançat que l'operació podria tancar-se definitivament als pròxims dies, cosa que donaria lloc que Musk fos el nou propietari de Twitter i els litigis arribessin a la fi.

Musk i Twitter es troben immersos en una batalla legal després que el magnat volgués retirar-se de l'operació de compra al·legant que la plataforma fa anys que menteix sobre el nombre de comptes falsos, spam i bots. Aleshores, l'entitat californiana prenia la decisió de demandar el fundador de Tesla perquè seguís endavant amb l'adquisició. El tribunal havia fixat la data del judici per al proper 17 d'octubre.

Tant Musk com els seus advocats han al·legat que la xarxa social ha mentit als inversors en proporcionar números falsos a les presentacions corporatives davant la Comissió de Borsa i Valors (SEC).

Twitter, per la seva banda, ha defensat que les afirmacions de Musk són incorrectes i que es basen en un malentès per la manera com la companyia comptabilitza els bots i els comptes falsos a la seva plataforma.

Musk ha intentat per tots els mitjans endarrerir la cita judicial, tot i això, la cancellera del Tribunal de Delaware, Kathaleen McCormick, rebutjava aquesta idea citant la possibilitat que això suposés un "dany irreparable" per a Twitter. El que sí que va permetre al magnat va ser incloure a la contrademanda les acusacions realitzades per l'excap de seguretat de Twitter contra la xarxa social.

REACTIVAR X

Després de confirmar-se que l'oferta es durà a terme finalment, Musk ha escrit un missatge al compte de Twitter on ha donat pistes sobre els seus plans futurs per a ella.

"Comprar Twitter és un accelerador per crear X, l'aplicació de tot", ha escrit aquesta matinada.

El conseller delegat de Tesla no n'ha donat detalls més enllà d'aquest tuit, però els comentaris anteriors respecte al tema suggereixen que l'aplicació X podria assemblar-se molt a la superapp xinesa WeChat.

Noticias relacionadas

contador