twitter logo

Els títols de Twitter es disparen un 5% en tornar a cotitzar. Les seves accions havien quedat en suspens durant uns minuts després dels rumors sobre la dimissió del CEO de la companyia, Jack Dorsey, que finalment ha fet pública la seva renúncia a la xarxa social.

"Després de gairebé 16 anys de tenir un paper a la nostra empresa, de cofundador a director general, a president, a president executiu, a director general interí... he decidit que és el moment d'anar-me'n", comença el comunicat enviat als treballadors. "Es parla molt de la importància que una empresa estigui "dirigida pel fundador". En última instància, crec que això és molt limitant i un únic punt de fracàs", afegeix.

Sosté que hi ha tres raons que el porten a concloure que és el moment adequat. La primera és que Parag Agrawal sigui el nou CEO. "Ell ha estat la meva elecció des de fa temps atès que profundament entén la companyia i les seves necessitats", argumenta.

La segona raó és que Bret Taylor ha acceptat ser president del Consell d'Administració de Twitter. "Ell entén l'esperit empresarial, la presa de riscos, les empreses a gran escala, la tecnologia, el producte i és un enginyer", afirma.

L'última és l'equip de la companyia. "Tenim molta ambició i potencial en aquest equip. Penseu en això: Parag va començar aquí com un enginyer que es preocupava profundament per la nostra feina i ara és el nostre CEO", sentencia.

Dorsey ha volgut deixar clar al comunicat que ha estat la seva decisió, que ha estat "difícil" prendre-la atès que "estima" el servei i la companyia, i que se sent molt trist i feliç, alhora.

Jack Dorsey, de 45 anys i CEO també de Square, la seva empresa de pagaments digitals, es va enfrontar a una destitució el 2020, quan Elliot Management, accionista de la matriu de la xarxa social, va intentar substituir en considerar que no podia dirigir dues empreses cotitzades alhora.

CNBC ha avançat a primera hora de la tarda aquest dilluns la notícia sobre la possible renúncia, citant fonts sense identificar, i sense deixar clar quan es podia produir. Al cap de pocs minuts, amb l'obertura de Wall Street, les accions s'han disparat gairebé un 11%.

Noticias relacionadas

contador