la justice impose a twitter de detailler ses moyens contre la haine en ligne

Twitter ha presentat una demanda contra Elon Musk per trencar l'acord de compra de la xarxa social, pactat en 44.000 milions de dòlars i ha demanat al tribunal que ordeni al CEO de Tesla completar la fusió amb 54,20 dòlars per acció de Twitter acordats.

"Havent muntat un espectacle públic per posar Twitter en joc i havent proposat i després signat un acord de fusió favorable al venedor, Musk aparentment creu que ell -a diferència de qualsevol altra part subjecta a la llei de contractes de Delaware- és lliure de canviar d'opinió, destrossar l'empresa, interrompre les seves operacions, destruir el valor dels accionistes i anar-se'n", apareix a la demanda.

Musk comunicava fa uns dies que paralitzava la compra de Twitter després de setmanes d'atacs creuats entre el conseller delegat de Tesla i la junta directiva de la xarxa social. Trencant un pacte entre les parts que es produïa a finals d'abril, mitjançant un acord de 44.000 milions de dòlars. A més, l'acord comportava una penalització de 1.000 milions de dòlars per a qualsevol de les parts que es retiressin de l'operació.

Els advocats de Twitter, segons es reflecteix en una carta compartida per la Comissió del Mercat de Valors (SEC), consideren que "la suposada terminació del contracte del senyor Musk (...) és invàlida i il·lícita, i constitueix un repudi dels seus obligacions sota l'acord. Contràriament a les afirmacions de la seva carta, Twitter no ha incomplert cap de les seves obligacions en virtut de l'acord”.

"El valor de la participació de Musk a Tesla, l'àncora del seu patrimoni personal, ha disminuït en més de 100.000 milions de dòlars des del màxim de novembre del 2021. Aleshores Musk en vol sortir. En lloc d'assumir el cost de la recessió del mercat, com ho requereix l'acord de fusió, Musk vol traslladar-lo als accionistes de Twitter", afegeix la demanda.

Noticias relacionadas

contador