ep el presidente de tubacex francisco javier garcia sanz y el ceo de la compania jesus esmoris
EUROPA PRESS

Tubacex ha celebrat aquest dimecres la seva Junta General d'Accionistes en què ha comunicat el compliment dels objectius financers recollits al seu Pla Estratègic gràcies als bons resultats obtinguts per la companyia. A causa d'aquest èxit anticipat, Tubacex ha avançat que revisarà aquests objectius a la segona meitat de l'any.

  • 3,14€
  • 0,00%

"Ja estem complint molts dels objectius previstos per a l'any 2025, com la reducció del deute net, i ens acostem a anticipar-ne d'altres, com el de l'estabilitat del negoci, que van ser presentats a la Junta General d'Accionistes de l'any passat" , ha afirmat el CEO de Tubacex, Jesús Esmorís.

L'actual Pla Estratègic de la companyia es basa en cinc línies estratègiques: sostenibilitat, reducció del deute net, estabilitat del negoci, diversificació i competitivitat.

Amb relació a la sostenibilitat al seu eix mediambiental, Tubacex ha aconseguit la seva primera fita, que és reduir les seves emissions en un 60% per a l'any 2030; la segona fita és aconseguir que Tubacex estigui lliure d'emissions per al 2050.

Pel que fa a la reducció del deute net, "la companyia ja ha aconseguit el seu objectiu de complir aquest indicador, previst per al 2025, en situar la ràtio de deute financer net sobre EBITDA en 2,8x, dins de l'objectiu fixat de 2x a 3x", ha explicat l'entitat.

Pel que fa a l'estabilitat del negoci, que busca assolir una facturació d'aproximadament 1.000 milions d'euros al final del Pla Estratègic, Tubacex també està en línia amb els seus objectius, gràcies a la signatura de més de 30 acords comercials a llarg termini amb els clients actuals i socis multisectorials.

"El creixement de les vendes reflecteix tant l'augment dels volums com la millora en la diversificació de productes de la companyia, tot plegat en un context de mercat que es manté a nivells alts de desenvolupament i contractació", ha subratllat l'empresa.

Durant el primer trimestre del 2023, Tubacex ha adquirit les participacions minoritàries que tenia a l'Aràbia Saudita i Noruega, i ha començat les inversions previstes a la nova planta d'OCTG-CRA ubicada a l'Emirat d'Abu Dhabi. Aquestes inversions, segons ha detallat l'empresa, pugen a un total de 8,5 milions d'euros durant els tres primers mesos del 2023.

Pel que fa a la diversificació del negoci, la companyia ja ha realitzat projectes rellevants en sostenibilitat energètica, específicament en el segment de baixes emissions de carboni, amb comandes importants de captura i emmagatzematge de CO2 (CCS, carbon capture & storage) als Estats Units i Noruega.

Finalment, en competitivitat, Tubacex ha destacat "els esforços d'ajustament de costos que la companyia ha dut a terme en els darrers anys, cosa que ha permès compensar àmpliament el context inflacionari actual i obtenir rendibilitat positiva a totes les plantes del grup, incloent-hi les espanyoles".

NOMENAMENTS I DIVIDENT

La Junta General d'Accionistes també ha aprovat la ratificació i el nomenament de Gràcia López Granados com a consellera independent per un període estatutari de quatre anys. A més, s'ha renovat Francisco Javier García Sanz i Manuel Moreu Munaiz com a consellers independents, Jesús Esmorís Esmorís com a conseller executiu, Gema Navarro Mangado com a consellera dominical, així com Antonio Mª Pradera Jauregui i Nuria López de Guereñu Ansola, com a consellers independents, tots pel període estatutari de quatre anys.

Finalment, s'ha donat 'llum verda' a l'amortització de 2,4 milions d'accions de la societat, així com al repartiment d'un dividend brut de 8,1 milions d'euros, xifra que representa un pay-out del 40%, tal com va proposar el Consell d'Administració, i es farà efectiu el proper dia 6 de juny”, ha conclòs Tubacex.

Noticias relacionadas

contador