ep economia- tubacex cita este miercoles a los comites de amurrio llodio y aceral
TUBACEX - Archivo

Tubacex ha comunicat als comitès d'empresa de les plantes alabeses d'Amurrio, Llodio i el de Aceralava la necessitat de reduir fins a un total de 10 milions d'euros al 2021 els costos de les seves factories alabeses, la qual cosa es traduiria en una supressió de 150 ocupacions, segons han informat a Europa Press fonts de la companyia.

  • 3,13€
  • -0,32%

Així mateix els ha traslladat que aquesta quantia, equivalent a l'eliminació de 150 llocs de treball, "no necessàriament" s'ha de produir mitjançant acomiadaments, sinó que "està oberta a negociar que es pugui completar també mitjançant la reducció de costos laborals i salarials".

L'empresa ha comunicat aquestes intencions durant la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb els comitès d'empresa de les plantes alabeses d'Amurrio, Llodio i d'Aceralava després que aquest dimarts anunciés la seva intenció d'escometre una reestructuració del grup que suposarà l'acomiadament de 500 persones, un 20% de la seva plantilla.

Amb anterioritat, la companyia havia avançat, durant la seva Junta d'Accionistes, que ultimava una reestructuració, sense descartar ajustos en l'ocupació, donada l' evolució negativa del mercat, amb una caiguda superior al 50% i la crisi del petroli, a la qual s'hi suma ara la derivada del coronavirus, que ha "empitjorat la situació".

Això ha fet necessari adoptar la decisió de reduir un 20% la seva plantilla, un reestructuració, que, segons la companyia, serà a tot el grup a nivell mundial, també a les seves plantes d'Espanya, incloses les del País Basc.

Noticias relacionadas

contador