ep varias personas participan en una manifestacion contra el ere planteado por tubacex a 11 de abril
H.Bilbao - Europa Press

Tubacex va elevar les seves pèrdues del primer trimestre del l'any fins als 16,4 milions d'euros des dels números vermells d'1,6 milions d'euros durant el mateix període de fa un any.

  • 3,17€
  • 0,48%

"Els primers mesos de 2021 han suposat un desafiament per a Tubacex. La important caiguda de comandes soferta durant 2020 ens imposava un punt de partida per a l'any amb una cartera molt baixa, la qual cosa s'ha traduït en nivells d'activitat reduïts en totes les nostres plantes. No obstant això, els esforços realitzats durant els últims mesos tant en la reducció de costos, amb estalvis de més de 30 milions d'euros anuals, com en l'augment d'eficiència i diversificació de productes ens han permès gestionar un entorn tan complicat amb un EBITDA proper al ''breakeven' però positiu", ha dit Jesús Esmoris, conseller delegat de la companyia.

Les vendes del primer trimestre del 2021 es van situar als 86,5 milions d'euros (-43,7% respecte al 2020) i l'EBITDA en 0,1 milions d'euros (-99,4%). L'empresa reconeix que aquestes xifres estan "molt lluny de les assolides durant el primer trimestre de 2020".

tubacex primertrimestre tabla
Resultats primer trimestre Tubacex.

Pel que fa al balanç de situació, el 'working capital' s'ha reduït durant el trimestre en 9,4 milions adaptant-se, "com ja estava previst", al nou nivell d'activitat més baix. Tot i aquesta reducció de capital circulant, la xifra de deute financer ha augmentat en 12,3 milions com a conseqüència de dos fets extraordinaris ocorreguts durant el trimestre. D'una banda, la sortida de caixa relacionada amb indemnitzacions del pla de reestructuració. D'altra banda, s'ha completat l'adquisició de la participació minoritària de Tubacex Prakash que el grup no posseïa.

Així, el deute financer net tanca el primer trimestre de l'any en 310.400.000 d'euros, xifra que, combinada amb un EBITDA "molt baix", a causa de les circumstàncies actuals, provoquen que la ràtio d'endeutament se situï en 12 vegades. En aquest sentit, la companyia ha volgut recordar el "reeixit pla de reestructuració financera" posat en marxa el 2020 enfocat en l'extensió dels venciments de deute i la forta posició de caixa. "Prova d'això és que el grup manté 189.600.000 d'euros de caixa i una posició de liquiditat superior a 265 milions d'euros, xifra que garanteix la solidesa del balanç i cobreixen els venciments dels préstecs fins al 2025", ha dit.

Noticias relacionadas

contador