ep tubacex logro enprimer trimestreanobeneficio18 millones un 255 menos
TUBACEX - Archivo

Tubacex ha anunciat l'acomiadament de 500 treballadors, el 20% de la seva plantilla total (2.553, 1.103 d'ells a Espanya). Així ho ha comunicat la cotitzada a través d'un fet rellevant remès a la CNMV.

  • 3,12€
  • -0,64%

La companyia ha destacat que aquesta mesura té lloc en "un context marcat per la incertesa i l'alta pressió competitiva".

"L'evolució negativa del mercat amb una caiguda superior al 50% i en plena crisi del petroli, així com la posterior irrupció del coronavirus, han motivat el desplegament urgent d'una sèrie de mesures generals de reorganització industrial i reducció de costos que li permeti impulsar els seus nivells de competitivitat en el context actual", explica Tubacex al seu comunicat.

"En l'àmbit de les persones, fa tres mesos es va aplicar una reducció salarial als primers nivells directius de la companyia i es va iniciar un ajust de plantilla que a la fi de 2020 haurà suposat una reducció de cost de personal anualitzat de 25 milions", recorda.

El que Tubacex no ha detallat és en quines plantes es duran a terme els acomiadaments. Solament al País Basc, el grup compta amb dues grans plantes a Llodio i Amurrio, a més d'unes oficines al Parc Tecnològic de Bizkaia per a tasques d'administració.

Noticias relacionadas

contador