ep archivo   nh toulouse airport
NH - Archivo

NH Hotel Group ha informat aquest dimarts de la dimissió de tres dels seus consellers independents, un d'ells el president Alfredo Fernández, juntament amb José María Cantero i Fernando Lacadena; els que han renunciat al seu càrrec a l'òrgan rector pel seu "desacord amb les actuacions implementades per Minor en relació amb l'adquisició en mercat d'accions de la societat una vegada desistit del procés de promoure una oferta pública d'exclusió, que, sota el seu criteri, suposa un perjudici per als accionistes minoritaris".

  • 4,35€
  • 2,23%

Segons la informació remesa per l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), "els altres membres del consell d'administració han manifestat la seva disconformitat amb les manifestacions recollides a la carta" de dimissió presentada pels tres consellers sortints.

En conseqüència, han sol·licitat la convocatòria d'una reunió del consell d'administració "amb caràcter urgent" per "prendre raó de la dimissió presentada pels esmentats consellers independents i analitzar les actuacions i manifestacions que el consell consideri pertinent realitzar a l'efecte d'emetre una resposta formal de la societat com més aviat millor.

En aquesta carta, els tres consellers critiquen el preu al qual Minor pretenia comprar les accions d'NH, de 4,50 euros per títol, un import que, segons el seu criteri, constitueix "un perjudici per als accionistes minoristes, oferint-los com a única alternativa vendre les seves accions a Minor a un preu per sota tant del rang al qual el mateix assessor de Minor valorava la companyia com del llindar fixat per la CNMV.

Els consellers reconeixen que actualment, "després d'haver superat l'impacte de la Covid-19" i "malgrat l'entorn macroeconòmic amb inflació i tipus d'interès més elevats que en el passat recent, les xifres de resultats d'NH des de començament de any i les expectatives de negocis actuals [...] són molt positives: tenim una excel·lent companyia amb un equip gestor que és capaç de treure-li tot el potencial que té”.

Critiquen Minor pel que va passar a les últimes setmanes, i per pretendre aconseguir una posició encara més dominant a NH sense llançar-hi una opa. "Ni augmenta la liquiditat, ni es presenta una oferta pública d'exclusió amb totes les garanties per als accionistes minoritaris", remarquen. Opinen que la resposta de la CNMV a les pretensions de Minor "va ser contundent", cosa que "demostra que la decisió de Minor no va ser apropiada".

Remarquen també que malgrat els esforços de la CNMC "la posició dels accionistes minoritaris no ha pogut quedar plenament salvaguardada" per "la passivitat o oposició dels membres restants del Consell d'Administració d'NH", que "no ha permès promoure i impulsar l'oferiment d'una alternativa justa i amb totes les garanties amb una opa.

Davant d'aquesta situació, diuen que no poden continuar exercint els càrrecs de consellers independents, per la qual cosa han pres la decisió de dimitir amb efectes després de la junta d'accionistes que se celebrarà el proper mes de juny.

"Malgrat la gravetat d'aquests esdeveniments, ens queda l'esperança que el Consell de Minor no hagi estat plenament coneixedor de les implicacions de les decisions que ha pres i del potencial dany que es podria infligir a NH. Per això, esperem que una decisió tan rellevant com l'aquí comunicada per tots els consellers independents d'NH faci reflexionar en profunditat el Consell de Minor i canviar el sentit de les seves darreres decisions”, reclamen a la missiva.

La carta conclou comunicant la decisió del president del consell d'NH, Alfredo Fernández, de "no vendre" cap de les 177.834 accions que posseeix de la companyia en els termes fixats per Minor ni durant el període de 30 dies durant els quals mantindrà l'ordre de compra de títols d'NH.

Noticias relacionadas

contador