ep archivo   hotel de nh
NH HOTEL GROUP - Archivo

NH Hotel es dispara en borsa (+15%) després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) hagi aixecat la suspensió amb efecte a les 10.00 hores. El regulador va prendre la decisió de suspendre-la després de conèixer aquest dilluns l'interès de Minor International, accionista majoritari, a adquirir més títols de la cadena hotelera per un període de 30 dies i a un preu unitari no superior a 4,5 euros.

  • 4,29€
  • -1,49%

La CNMV va requerir la publicació d'informació addicional a Minor perquè aclareixi els termes del seu anunci, tenint en compte que, d'acord amb la normativa d'opes, cal considerar-se oferta pública d'adquisició qualsevol proposta adreçada als accionistes d'una societat cotitzada l'objecte del qual és adquirir totes o part de les seves accions a canvi d'un preu fix o determinat.

"En absència de la formulació d'una opa, l'accionista que vulgui incrementar la seva participació en una cotitzada pot anticipar públicament aquesta intenció, però aquest increment s'ha de fer a través de compres a preus de mercat a cada moment", va advertir la CNMV a Minor.

Finalment, la CNMV ha anunciat aquest dimarts que aixecaria la suspensió després que NH remetés una nota a la CNMV en què ha explicat que "les adquisicions d'accions es realitzaran a preu de mercat, en els termes i condicions que en cada moment Minor consideri oportuns i sense establir cap preu màxim i, en conseqüència, la referència a 4,5 euros per acció inclosa en la comunicació inicial queda sense cap efecte”.

La cadena hotelera ha apuntat també que "el procés de compra esmentat no té el propòsit ni ha de ser considerat de cap manera com una oferta pública d'adquisició d'accions (opa) d'acord amb la normativa espanyola d'aplicació", i ha detallat que Minor no pretén adquirir accions addicionals del grup hoteler un cop finalitzat el període de 30 dies que s'ha donat per incrementar la seva posició en NH.

Tampoc, ha remarcat, té Minor intenció de promoure l'exclusió de negociació de les accions esmentades. "En tot cas, si Minor decidís promoure una exclusió de negociació, hauria de presentar la corresponent oferta pública d'exclusió a la CNMV que hauria d'autoritzar necessàriament el preu de l'oferta esmentada", ha assenyalat a l'esmentat comunicat.

Després, el regulador borsari ha decidit aixecar la suspensió de NH. No sense abans recordar que "qualsevol exclusió ha de passar per la realització d'una opa a preu degudament justificat", ha confirmat que "segons la informació publicada per NH sobre el rang de valor calculat per l'expert aportat per Minor International, la CNMV no va considerar suficientment justificat el rang de valor 4,81-5,68 euros per procedir a una exclusió”.

La CNMV ha insistit que "tret que les perspectives de negoci o d'estructura de costos de la companyia es deterioressin, o es produïssin variacions significatives dels paràmetres de mercat, amb la informació disponible avui la CNMV no aprovaria a priori un preu d'exclusió" inferior a l'extrem superior d'aquest rang".

Una informació, diu, que és “especialment rellevant per als accionistes que puguin estar considerant vendre la seva participació al mercat”.

Noticias relacionadas

contador