• Renesas, fabricant de xips, ha reaccionat disparant-se un 9% al parquet
ep plantatoyotaturquia
TOYOTA

La fabricant japonesa d'automòbils Toyota, a través del seu proveïdor Denso Corp., comprarà una participació addicional del 4,5% en el fabricant de xips Renesas Electronics en un acord valorat en 650 milions d'euros basant-se en els actuals preus del mercat.

Toyota continua així apostant per la tecnologia dels cotxes sense conductor, després d'anunciar dimarts que suprimiria els vehicles dièsel a Europa i que injectaria fins a 2.280 milions d'euros al programari que fa possible els vehicles autònoms. A més, la major fabricant d'automòbils japonesa comprarà aquest 4,5% del capital en Innovation Network Corp of Japan, un fons d'inversió recolzat per l'estat que posseeix un 50,1% de la companyia de xips.

Toyota manté la seva aposta per aquest sector emergent després d'anunciar una injecció de 2.280 milions

Les accions de Renesas s'han disparat un 9% aquest divendres reaccionant a aquesta notícia. Per la seva banda, les de Denso Corp. van caure un lleuger 0,1% i l'índex Nikkei, va pujar un 0,2%. En un comunicat, la filial de Toyota ha apuntat que és "essencial millorar encara més la col·laboració amb els fabricants que tenen molta experiència" per desenvolupar sistemes de control de vehicles i conducció automàtica.

El gegant automobilístic nipó reafirma així la seva posició sobre aquest sector, després d'anunciar una iniciativa anomenada Toyota Research Institute-Advanced Development que estarà dirigida per James Kuffner, actual director del Toyota Research Institute amb seu als Estats Units. "La missió d'aquesta empresa és accelerar el desenvolupament del programari d'una manera més efectiva i disruptiva, mitjançant l'augment de la capacitat del grup Toyota a través de la contractació d'enginyers de classe mundial", va afirmar Kuffner en un comunicat.

D'aquesta manera, Toyota apostarà per la tecnologia dels vehicles sense conductor després que Waymo (propietat de Google) i Tesla oferissin als fabricants de cotxes tradicionals com la companyia nipona una oportunitat de negoci construint els seus vehicles elèctrics i autònoms.

Noticias relacionadas

contador