totalenergies se renforce dans les renouvelables aux etats unis avec le rachat de core solar 20220427205421

TotalEnergies ha anunciat aquest dimecres la firma d'un acord amb Global Infrastructure Partners (GIP) per adquirir el 50% de Clearway Energy Group (CEG), el cinquè actor d'energies renovables als Estats Units.

  • 67,28€
  • -0,21%

L'operació constitueix l'adquisició més gran de la companyia a l'àmbit de les energies renovables als Estats Units, un dels tres principals mercats de renovables del món. Amb aquesta compra, TotalEnergies "accelera encara més el seu creixement al sector de les energies renovables en associar-se amb GIP, un fons d'infraestructures líder al món", ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

CEG és un promotor de projectes d'energies renovables i controla i posseeix el 42% de la participació econòmica de la seva filial cotitzada, Clearway Energy (CWEN), en què els projectes s'incorporen quan arriben a l'explotació comercial.

GIP rebrà 1.600 milions de dòlars en efectiu i una participació del 50% menys una acció a la filial de TotalEnergies que posseeix el seu 50,6% a SunPower Corporation. La transacció té en compte valoracions de 35,1 dòlars per acció per a CWEN i 18 dòlars per acció per a SunPower.

TotalEnergies ha explicat que, amb aquesta transacció, estableix "una posició important al mercat nord-americà de les energies renovables i l'emmagatzematge". Clearway compta amb 7,7 GW d'actius eòlics i solars en funcionament a través de la filial cotitzada CWEN i té una cartera de 25 GW de projectes renovables i d'emmagatzematge, dels quals 15 GW estan en fase avançada de desenvolupament. Amb seu a San Francisco, Clearway té aproximadament 760 treballadors.

Noticias relacionadas

contador