l investisseur clearway demande a totalenergies de quitter la russie ou de se soumettre au vote des actionnaires
69,25€
  • -0,23€
  • -0,33%

TotalEnergies ha arribat a un acord amb Adani Enterprises Limited (AEL) per adquirir una participació del 25% en Adani New Industries Limited (ANIL). ANIL serà la plataforma exclusiva d'AEL i TotalEnergies per a la producció i la comercialització d'hidrogen verd a l'Índia.

ANIL tindrà com a objectiu una producció d'un milió de tones mètriques d'hidrogen verd a l'any (Mtpa) per al 2030, recolzada per uns 30 gigawatts (GW) de nova capacitat de generació d'energia renovable, com a primera fita, segons ha informat TotalEnergies en una comunicat.

Per controlar els costos de producció de l'hidrogen verd, ANIL s'integrarà al llarg de la cadena de valor, des de la fabricació dels equips necessaris per generar energia renovable i produir hidrogen verd, fins a la producció del mateix hidrogen verd i la seva transformació en derivats, incloent-hi els fertilitzants nitrogenats i el metanol, tant per al mercat nacional com per a l'exportació.

Aquesta associació es basa en la “notable complementarietat de les dues empreses”, ha subratllat TotalEnergies. Adani aportarà el coneixement del mercat indi, la capacitat d'execució i "l'excel·lència en la gestió d'operacions i capital". TotalEnergies oferirà el seu coneixement dels mercats mundials, la seva experiència en tecnologies renovables i projectes industrials a gran escala, i la seva solidesa financera, cosa que permetrà a ANIL reduir el cost de finançament. Les forces complementàries dels socis ajudaran ANIL a oferir el major ecosistema d'hidrogen verd del món, cosa que permetrà el cost d'hidrogen verd més baix per al consumidor.

TotalEnergies no ha revelat limport de la transacció.

Noticias relacionadas

contador