ep el presidente de bbva carlos torres vila interviene en la mesa redonda los bancos por la
Carlos Luján - Europa Press

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, ha participat a la Trobada del Centre de Finances Sostenibles i Responsables d'Espanya (Finresp) amb la subgovernadora del Banc d'Espanya, Margarita Delgado. Durant aquest esdeveniment, ha recalcat que “la banca afavoreix el desenvolupament econòmic i el benestar social”.

  • 9,94€
  • -0,30%

A més, Torres Vila ha afegit que la banca "canalitza finançament a l'economia real, fomenta la creació d'ocupació i afronta grans reptes com la digitalització i la sostenibilitat", i després ha posat en valor el seu "rol neuràlgic", com assenyala BBVA en un comunicat.

D'altra banda, també ha valorat el seu "paper fonamental com a intermediaris en finançar la societat en el seu camí cap a la descarbonització". D'altra banda, també ha parlat del Mecanisme Únic de Supervisió del BCE i de l'exercici dels tests d'estrès climàtics i la revisió temàtica de clima. Pel president de l'entitat bancària, aquestes proves són “un exercici molt positiu” que ha permès als bancs “prioritzar, accelerar certs processos i posar molt més focus en la generació de dades i el desenvolupament de models”.

També ha afirmat, juntament amb Margarita Delgado, que una de les "peces clau per avançar cap a una economia de zero emissions és que les empreses comptin amb plans de transició robusts i creïbles". És per això que ha valorat el treball realitzat per Glasgow Financial Alliance for Net Zero (GFANZ), que publiques guies per crear plans de transició per a les empreses “i per a les pròpies entitats financeres”. En aquest punt, Torres Vila ha anunciat que BBVA publicarà properament el seu informe Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), en què s'inclouran les recomanacions del GFANZ.

Finalment, el president del BBVA ha demanat "dades fiables sobre sostenibilitat, més harmonització en les definicions i unificació de metodologies per a la quantificació dels riscos", ja que, com ha recalcat "les normes d'informació sobre sostenibilitat són un pilar fonamental per garantir una regulació adequada de les finances sostenibles i evitar les pràctiques de 'greenwashing' de les empreses".

Noticias relacionadas

contador