tiktok-la-maison-blanche-annonce-des-actions-dans-les-prochains-jours

La popular plataforma de vídeos musicals TikTok ha respost a l'ordre executiva signada pel president dels Estats Units, Donald Trump, que prohibeix "qualsevol" transacció amb l'empresa, cosa que aquesta considera "un precedent perillós per a la llibertat d'expressió i els mercats oberts".

Aquesta mesura presa pels Estats Units impediria a TikTok funcionar en aquest país d'avui en 45 dies. La plataforma propietat de la xinesa Bytedance ha fet públic un comunicat en el qual afirma que la decisió està basada en "informes sense citar", "temors injustificats" i campanyes de desinformació.

La xarxa social sosté que ha intentat proposar "una solució constructiva" a les preocupacions dels Estats Units, però l'Administració de Trump "ha ignorat els fets" i ha actuat "sense seguir els processos legals habituals".

Trump ja va avisar a principis d'aquesta setmana que el seu Govern prohibirà TikTok a partir del 15 de setembre si no s'arriba a un acord de venda sobre les seves operacions als Estats Units abans d'aquesta data.

Microsoft va confirmar el diumenge el seu interès en adquirir part de TikTok, cosa que el president va valorar de manera positiva. El president ja va anunciar el divendres que prohibiria TikTok usant poders econòmics d'emergència o una ordre executiva, sense precisar-ne cap més detall.

Per part seva, TikTok, amb 100 milions d'usuaris als Estats Units, ha anunciat que "emprarà tots els mitjans a l'abast" perquè hi hagi un "tracte just" per a la companyia i els seus usuaris, i no descarta recórrer als tribunals dels EUA.

INFORMES NO CITATS

L'ordre executiva signada per Trump argumenta la seva decisió de vetar TikTok en informes que suposadament indiquen que la recol·lecció de dades que duu a terme l'aplicació permetria accions com ara "rastrejar les ubicacions dels empleats i contractistes federals, construir expedients d'informació personal per al xantatge i dur a terme espionatge corporatiu".

La xarxa social ha denunciat que aquest mesura es basi en "informes sense citar," "temors injustificats" i campanyes de desinformació.

TikTok també ha valorat la recopilació de dades que duu a terme la seva aplicació com a "habitual en aquesta indústria" d'apps mòbils a tot el món.

"Volem deixar clar que TikTok no ha compartit mai dades dels usuaris amb el Govern de la Xina, ni ha censurat continguts a petició seva", han assegurat representants d'aquesta xarxa social de vídeos musicals.

En aquest sentit, el mes de març passat TikTok va anunciar la creació d'un 'Centre de Transparència' a la seva seu a la ciutat de Los Angeles, per facilitar que "experts externs" puguin examinar i verificar el treball dels membres del seu equip.

Noticias relacionadas

contador