• Amb aquest pla, la companyia israeliana pretén millorar la seva situació financera durant els pròxims dos exercicis
  • Un període de consulta amb els representants legals dels treballadors començarà pròximament
teva-benefice-trimestriel-meilleur-que-prevu-dope-par-actavis

L'empresa farmacèutica israeliana Teva ha comunicat a la seva plantilla a Espanya la seva intenció d'aplicar un Expedient Regulador d'Ocupació (ERO) a les seves instal·lacions nacionals, com a part del pla de reestructuració global que es troba implementat, amb una reducció del 25% de la seva plantilla que afecta al voltant de 14.000 treballadors a tot el món.

L'anunci s'ha realitzat a través del director de recursos humans de la companyia a Espanya, Víctor Soldevilla, que explicava que la decisió afectaria grups de treballadors que integren les societats de Pharma i Ratiopharm. La mesura està determinada per "la direcció unitària de les dues companyies, la seva unitat de mitjans i instal·lacions, la pressió simultània i successiva de serveis d'empleats entre les dues companyies i la confusió de plantilles", apuntava Soldevilla.

Així mateix, la companyia reconeix que iniciarà un període de consulta amb els sindicats i representació legal dels treballadors, amb una direcció no major de 30 dies naturals.

Segons dades de la pròpia web de Teva, el seu nombre de treballadors a Espanya ascendeix fins als 998 treballadors, amb una planta pròpia a Saragossa, especialitzada en sòlids orals.

PART DEL SEU PLA GLOBAL DE REESTRUCTURACIÓ

La matriu de la filial de Teva a Espanya ha anunciat la seva intenció de retallar fins al 25% el seu nombre d'empleats com a part d'un pla biennal a escala mundial, que pretén millorar la situació financera de la companyia i que afectarà un total de 14.000 treballadors. Així mateix, es produiran tancaments de diverses plantes de fabricació, així com procedirà el suspens del dividend de les seves accions.

De la mateixa manera, es produirà una reducció de la inversió en Recerca i Desenvolupament (R + D), amb tancament d'instal·lacions dedicades a això, així com part de les seves oficines centrals i oficines a altres regions.

Amb tot això, Teva pretén reduir els seus costos al voltant de 3.000 milions de dòlars (2.500 milions d'euros al canvi) per a final dels pròxims dos exercicis. Tot i això, la previsió de costos per al 2018 creix en 570 milions d'euros, xifra que es reduirà durant els propers anys, per la seva naturalesa lligada a indemnitzacions i càrrecs addicionals pel tancament i desinversió en actius que l'empresa haurà d'afrontar aquest any.

Noticias relacionadas

contador