• La SOCIMI de pisos de lloguer tenia planejat sortir a borsa a través d'una oferta pública de venda d'accions (OPV)
ep viviendatesta residencial
TESTA RESIDENCIAL

Testa Residencial ha retardat la seva sortida a borsa, inicialment prevista per al proper mes de juny, davant la volatilitat que registra el mercat borsari per la inestabilitat política del país, segons han informat a Europa Press en fonts de la companyia.

La SOCIMI de pisos de lloguer participada per Santander i BBVA ha decidit, a més, debutar al mercat alternatiu borsari (MAB) en comptes de sortir directament al Mercat Continu tal com tenia inicialment programat.

D'aquesta manera, per tal de no perdre la condició de SOCIMI, que estableix un termini perquè la companyia salti a borsa, Testa Residencial sortirà a cotitzar al MAB abans del 30 de setembre, tot i que no descarta saltar al Continu durant una segona fase.

Testa Residencial és així la segona companyia després d’Azora que decideix demorar la seva prevista sortida a borsa, si bé, en cas d'aquesta companyia de gestió d'actius immobiliaris, va atribuir el seu ajornament a l'OPA que Blackstone va llançar sobre Hispània, un dels seus principals clients.

En el cas de Testa, la companyia tenia previst començar a cotitzar en borsa durant la segona quinzena del proper mes de juny, i estudiava el dia 22 com a data de la seva estrena al mercat.

La SOCIMI de pisos de lloguer tenia planejat sortir a borsa a través d'una oferta pública de venda d'accions (OPV) i una oferta pública de subscripció (OPS) de nous títols, aquesta última per import de 130 milions d'euros, ambdues dirigides a inversors institucionals.

SEGONA SORTIDA FALLIDA

D'aquesta manera, Testa s'anava a convertir-se així en la segona estrena en borsa de l'any, després del de Metrovacesa al febrer, si bé, ara figura com a segona immobiliària a decidir demorar la seva sortida.

Les decisions d’Azora i Testa podrien així influir altres empreses del sector que també tenien previst saltar al parquet, com Via Célere i Haya Real Estate, el 'servicer' del fons nord-americà Cerberus. En aquest cas, la companyia el té actualment condicionat al tancament de contractes de gestió d'actius que actualment negocia amb BBVA i Sareb.

Pel que fa a Testa Residencial, en virtut de l'OPV, la companyia tenia previst sortir del seu capital la també SOCIMI Merlín Properties, amb la col·locació de tota la participació del 17% que hi té.

El mercat també esperava que Santander i BBVA venguessin part de les seves participacions en la companyia de pisos en renda, el 37% i el 26%, respectivament. Acciona, de la seva banda, encara no havia pres una decisió sobre el seu 20% a la companyia.

Testa Residencial figura com una de les primeres empreses de pisos en renda del país, atès que compta amb una cartera de 10.700 habitatges, valorada en 2.275 milions d'euros. Amb el seu salt al mercat la companyia pretén consolidar-se com un nou 'gegant' immobiliari, a més, inèdit al país, a causa de la seva especialització en lloguer de primera residència que coincideix, a més, amb l'auge que aquest sector registra.

Noticias relacionadas

contador