• Els actuals accionistes han renunciat al seu dret d'adquisició preferent sobre les accions
ep concha osacar socia fundadoraazoraconsejerahispania
HISPANIA

Sura, companyia de gestió d'actius immobiliaris i de pisos en renda, sortirà a borsa amb la col·locació de més del 50% del seu capital, segons ha anunciat aquest dimecres la companyia. En concret, la companyia fundada i controlada per Concha Osácar i Fernando Gumuzio saltarà al parquet a través d'una oferta primària a inversors qualificats. Amb l'operació, segons fonts del mercat, preveu captar uns 700 milions d'euros per a noves inversions.

Azora se suma així a la llista d'empreses del sector immobiliari que estan saltant a cotitzar. Després de les estrenes el 2017 de Neinor Homes i Aedas Homes, el retorn de Metrovacesa al començament d'aquest any i el debut que acaba de protagonitzar Témpore, la SOCIMI de Sareb, durant els propers mesos també està previst que saltin al parquet Testa Residencial, Via Célere i Haya Real Estate, el 'servicer' immobiliari espanyol propietat del fons nord-americà Cerberus.

En un comunicat, Azora ha detallat que materialitzarà el seu salt al parquet mitjançant una oferta pública de subscripció d'accions (ops) dirigida a inversors qualificats i que la seva intenció és que el capital flotant se situï per sobre del 50% després de l'operació.

Els actuals accionistes han renunciat al seu dret d'adquisició preferent sobre les accions que s'emetran amb motiu de l’OPS i Azora té previst concedir una opció a Goldman Sachs, que actuarà com a agent estabilitzador, per a subscriure fins al 10% de l'ampliació de capital.

El procés de sortida a borsa discorrerà en paral·lel a l'oferta pública d'adquisició (OPA) llançada per Blackstone sobre Hispània, societat cotitzada d'inversió immobiliària (SOCIMI) especialitzada en hotels i gestionada per Azora. Fundada el 2003 per Fernando Gumizio i Concha Osácar, Azora gestionava al tancament de l'any passat actius per un valor superior als 4.400 milions a través de vuit vehicles d'inversió.

Els actuals accionistes han renunciat al seu dret d'adquisició preferent sobre les accions

El 2017 va generar ingressos de 77.600.000 d'euros, el 21,4% més que un any abans, i un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 37,4 milions, el 34,1% més.

La companyia preveu fer servir els fons captats amb l’OPS a finançar l'adquisició d'oportunitats d’"inversió atractives als verticals immobiliaris estratègics -com, per exemple hotels- en línia amb l'estratègia de la societat, així com per a l'enfortiment del seu negoci en general".

A més, ha atorgat escriptures per comprar el 21,79% de Carey Value Added (vehicle d'inversió gestionat per Azora centrat en hotels urbans) per uns 35,5 milions, i el 25% que encara no controla d’Azora Capital "per un import equivalent al valor implícit no atribuïble d’Azora Capital" i tenint en compte el preu al qual es col·loquin les noves accions de la companyia.

Segons Osácar, la sortida a borsa representa una fita en la història d’Azora, una companyia que, segons ell, aporta al mercat una proposta de negoci "nova i atractiva" que combina l'exposició a classes d'actius immobiliaris encara sense explotar i amb potencial de generar rendibilitats objectiu de dos dígits.

"El reforçament del nostre balanç no canviarà el nostre ADN, sinó que l’enfortirà", ha afirmat la cofundadora d’Azora. La societat que preveu reforçar significativament el seu balanç i incrementar el volum d'actius gestionats amb l'objectiu del seu valor superi els 8.000 milions d'euros el 2022.

El focus de la inversió es mantindrà en noves oportunitats de negoci atractives la tesi d'inversió dels quals respongui a tendències sostenibles a llarg termini, en les qual hi hagi una manca de capital institucional i en les quals cregui que pot afegir valor recolzant-se en les seves capacitats tècniques, operatives i de gestió d'actius.

Per això, seguirà centrada en allotjaments turístics i residencials, actius comercials i deute immobiliària, conjunt que la companyia engloba sota la qualificació de "verticals immobiliaris estratègics".

Sura, afegeix el comunicat, té intenció de seguir invertint juntament amb els seus clients en algunes d'aquestes oportunitats d'inversió, així com escometre inversions singulars en què tingui el control, exclusiu o compartit.

L'objectiu "és proporcionar als inversors una exposició a temàtiques d'inversió encara sense explotar, amb potencial de generar rendiments superiors a la mitjana en atenció al perfil de risc per tal d'assolir retorns al voltant del 15% del capital propi", afegeix la nota.

Noticias relacionadas

contador