ep tesla model y
TESLA

Tesla ha comunicat la retirada voluntària del mercat de 137 vehicles Model Y dels anys 2022 i 2023 a causa de problemes amb el volant que augmenten el risc de pèrdua de control de la direcció.

  • 149,93$
  • -3,55%

"Un sostenidor solt pot permetre que el volant es desconnecti de la columna de direcció, cosa que pot causar una pèrdua de control de la direcció i augmentar el risc d'un xoc", ha assenyalat l'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres.

El fabricant de vehicles elèctric ha identificat quatre reclamacions de garantia i un informe de camp entre el 12 de novembre del 2022 i el 26 d'abril del 2023 relacionats amb aquest problema del volant. Tot i això, la companyia no té constància que això hagi provocat algun accident, lesió o mort.

Les accions de Tesla, que pugen un 2,68% a Wall Street, s'han disparat un 73,7% des del començament d'any, i els títols de la companyia es dirigeixen cap a la setena sessió consecutiva de guanys, registrant el seu millor ratxa des del 9 de febrer.

Divendres passat, la companyia va tancar al preu més alt des del 15 de febrer (+3,11%) gràcies a les informacions que avançaven que la Xina, el mercat de cotxes elèctrics més gran del món, estaria disposada a ampliar els incentius a la compra de vehicles elèctrics com a part d'un esforç més ampli de Pequín per intentar trencar l'estancament del consum en el període postpandèmic del gegant asiàtic.

Així mateix, Elon Musk, conseller delegat de Tesla, va visitar la Xina la setmana passada i va mantenir una reunió amb el ministre de Relacions Exteriors del país, Qin Gang, per tractar una possible expansió del fabricant d'automòbils al gegant asiàtic, segons ha informat el Ministeri d'Exteriors xinès.

"Tesla s'oposa a 'desacoblar i trencar cadenes' i està disposada a continuar expandint el seu negoci a la Xina i compartir les oportunitats de desenvolupament de la Xina", va destacar el comunicat emès pel Ministeri.

contador