ep archivo   gigafactoria de tesla en berlin
TESLA - Archivo

La companyia de vehicles elèctrics Tesla dividirà les accions a raó de 3 per 1 aquest dijous. Serà aleshores quan els títols de l'empresa d'Elon Musk començaran a cotitzar ajustats a aquesta divisió. L'entitat s'uneix així a companyies com Amazon o Alphabet, l'empresa matriu de Google, que han retallat accions aquest any com una manera de reduir-ne el preu i fer-les més accessibles per als inversors.

  • 162,13$
  • 12,06%

Els inversors que tenien accions de Tesla el 17 d'agost seran els elegibles per rebre les accions addicionals.

L''split' d'accions de Tesla de 3 per 1 suposa que el titular actual d'una sola acció rebrà dues accions addicionals per completar-ne un total de tres. Cadascuna de les tres accions tindrà un valor d'un terç del preu de l'acció original d'un inversor, sense modificar el valor total dels títols dun accionista.

Per exemple, si el preu de les accions se situa al voltant de 875 dòlars, una divisió de 3 a 1 deixaria les accions en aproximadament 291 dòlars.

"Cada persona al registre d'accions de Tesla el 17 d'agost rebrà dues accions addicionals, per cada acció que tingui. Les accions corporatives s'estructuren de manera que la diferència neta és zero, des d'abans de l'esdeveniment fins després de l'esdeveniment. significa que els accionistes que es veuen afectats per la mesura no guanyaran ni perdran a causa de la transacció", assenyala David Madden, analista de mercat a Equiti Capital.

La divisió d'accions va ser aprovada per la junta general d'accionistes de Tesla el 4 d'agost passat a Austin, Texas. La mesura té com a objectiu principal ajudar la companyia a “oferir a tots els treballadors l'opció de rebre accions” i ajudar Tesla a “restablir el preu de mercat” de les seves accions ordinàries per donar als treballadors “flexibilitat en la gestió del seu patrimoni”.

Teòricament, la divisió significa que més inversors al detall podran comprar accions de Tesla. A més, suposa una injecció d'optimisme en una empresa i aporta confiança que el preu de les accions pujarà finalment a un nivell proper o superior al que tenia abans de la divisió.

Els desdoblaments d'accions, que no afecten el model de negoci d'una empresa, aporten una sensació d'asequibilitat en baixar el preu de les accions. Així, Tesla espera atraure un nombre encara més gran d'inversors al detall, segons destaca Bloomberg.

Durant l'últim mes, les accions de Tesla s'han disparat, augmentant més del 6% a la darrera setmana i acostant els guanys mensuals al 13%. A l'any, les caigudes superen el 13,7%, però a nivell interanual la recuperació arriba al 35,42%.

L'agost del 2020, Tesla ja va decidir realitzar un 'split' de les seves accions a raó de 5 per 1, reduint la cotització que va arribar a superar els 2.200 dòlars per títol. Això va provocar una pujada del 60% del preu de l'acció des del dia de l'anunci fins a la data d'execució.

"Abans de l'acció corporativa, el preu de les accions de Tesla superava els 2.200 dòlars i, a causa de la divisió, el nou preu de les accions estava per sota dels 380 dòlars. Això subratlla el repunt a les accions de Tesla, que han pujat més del 130% des de la primera divisió d'accions", ha valorat Madden.

Les divisions d'accions generalment provoquen un augment en el preu dels títols, segons un estudi de Nasdaq, publicat per ABC News, que va examinar els splits en grans empreses entre el 2012 i el 2018. Fins i tot el mer anunci d'una divisió de accions produeix un augment mitjà del 2,5% en el preu d'una acció, i un any després de dur a terme l'operació, les accions solen experimentar un augment de preu mitjà de gairebé un 5%.

contador