Tesco, retailing, supermarkets, retail

El principal detallista britànic, Tesco, ha anunciat aquest dimecres que estima un impacte de fins a 925 milions de lliures (1.050 milions d'euros) per la pandèmia de coronavirus, i ha advertit que no pot oferir una previsió de beneficis per a aquest any financer (2020-2021).

  • 2,82£
  • 0,50%

No obstant això, el grup de supermercats ha anunciat que si el comportament dels clients torna a la normalitat a l'agost, és probable que les despeses addicionals -principalment relacionades amb els costos de personal i operacions- es compensin amb l'augment de les vendes i l'alleujament d'un impost empresarial introduït pel Govern per ajudar les empreses.

"Hi ha importants despeses extres en l'alimentació de la nació en aquests moments, però Tesco és un negoci que sap estar a l'altura dels reptes, i aquest cop no serà diferent", ha declarat el conseller delegat, David Lewis. La companyia ha comunicat un augment del 14% en el benefici operatiu subjacent per a l'any que va acabar el 29 de febrer, en línia amb les expectatives.

Els supermercats britànics han vist un augment de la demanda, ja que els compradors s'han proveït de productes essencials, com el paper higiènic i la pasta, durant el confinament per contenir la propagació del virus. Les dades de la indústria la setmana passada van mostrar que les vendes de comestibles al Regne Unit van pujar fins a un rècord de 10.800 milions de lliures en les quatre setmanes fins al 22 de març.

No obstant això, la crisi ha vingut amb costos més alts, com les mesures de distanciament social que restringeixen el nombre de compradors a cada botiga en un moment donat, l'expansió de les operacions de lliurament online, les bonificacions per al personal i la contractació de més treballadors, es probable que el negoci de Tesco també s'hagi vist molt afectat pel tancament de clients de restaurants i cafeteries.

Tesco ha explicat que, només aquestes últimes dues setmanes, ha contractat més de 45.000 treballadors a Regne Unit per a ajudar a cobrir les malalties del personal i fer front a la demanda addicional. Lewis ha afegit que la companyia té actualment al voltant de 55.000 treballadors absents del seu lloc de treball.

Tesco ha comunicat que va obtenir un benefici operatiu abans de partides úniques de 2.960 milions de lliures durant l'any fiscal 2019-20. Va proposar un dividend per a tot l'any de 9,15 penics per acció, un 59% més que l'any anterior.

contador