ep imagen conceptual de telefonica tech
TELEFÓNICA

Telefónica Tech ha reforçat la seva presència als EUA, estenent el seu servei 'Virtual Data Center' al país amb la implementació d'un nou node a Ashburn (Virgínia). D'aquesta manera, la nova infraestructura se suma al node que la companyia ja opera a Miami (Florida) ia la resta que té distribuïts globalment a Espanya (Madrid, Barcelona, Bilbao i Sevilla), Colòmbia (Bogotà), Perú (Lima), Xile (Santiago), Argentina (Buenos Aires) i Brasil (Sao Paulo i Curitiba).

  • 4,15€
  • 0,78%

La companyia ha llançat un comunicat en què explica que VDC és el Núvol autogestionat de Telefónica Tech, basada en tecnologia VMWare, que "ofereix de manera integral serveis de comunicacions i seguretat i que possibilita a les empreses allotjar aplicacions en un entorn segur". El servei VDC permet crear a un cost predictible entorns híbrids des de núvols privats ubicats a les pròpies instal·lacions del client (on premise), o des dels mateixos centre de dades de Telefónica.

Ara, el desplegament d'aquest segon node als Estats Units permetrà a Telefónica Tech "reforçar el seu servei de núvol privat virtual al país amb una oferta completa que inclou eines addicionals de seguretat". La proposta VDC compta amb un servei autogestionat per recuperar l'activitat dels negocis que hagin perdut dades o funcionalitats arran d'un incident de seguretat (Disaster Recovery), així com mecanismes de cópia de seguretat, sistemes de protecció d'accés mitjançant l'Autentificació Multifactor (MFA) i altres mesures de seguretat (antimalware, firewall, prevenció d'intrusions, entre d'altres).

"Ens hem convertit en el hub més gran del sud d'Europa gràcies a la nostra proposta de valor multicloud i estem convençuts que Telefónica Tech tindrà un paper clau en el desenvolupament del mercat del Cloud i la Ciberseguretat als EUA. Comptem amb aliances tecnològiques amb els principals fabricants del sector i amb importants capacitats tecnològiques de Cloud pròpies. A més, disposem d'un Centre d'Operacions Digitals (DOC) i onze centres d'operacions de seguretat (SOCs) distribuïts a tot el món per protegir les empreses i impulsar la transformació digital de manera segura”, ha dit María Jesús Almazor, CEO de Ciberseguretat i Cloud de Telefónica Tech.

QUÈ ÉS EL VDC?

El servei VDC es va desenvolupar fa deu anys a Telefónica amb l'objectiu d'ajudar les empreses, independentment de la mida i el sector d'activitat, a migrar les càrregues de treball al núvol d'una manera fàcil, eficient i personalitzable. D'aquesta manera, les empreses que implementin el servei VDC de Telefónica Tech es beneficiaran d'una infraestructura virtual que funciona com a física que permet destinar més o menys recursos, en funció de les necessitats de negoci, sense haver d'adquirir nou equipament.

Com explica la teleco, VDC proporciona un ambient segur, flexible i amb possibilitat de contractar models de pagament per ús. A més, utilitza vCloud Director, que facilita la conversió d'entorns físics com l'emmagatzematge, el còmput o el networking en recursos virtualitzats amb gran elasticitat i gestionats des d'un portal únic.

El servei VDC està dissenyat amb alts estàndards de seguretat, ja que proporciona un ambient segur per a les aplicacions principals del negoci, així com un espai flexible amb capacitats de creació de màquines virtuals i contenidors per realitzar desenvolupaments, tot això gestionat des d'un entorn únic", conclou Telefónica.

Noticias relacionadas

contador