• Zaplana també és conseller independent en Logista
telefonica edificio

Telefónica ha anunciat la suspensió amb caràcter immediat de la relació laboral amb Eduardo Zaplana, segons han informat fonts de la companyia a Bolsamanía.

  • 4,25€
  • 0,62%
"Se suspèn amb caràcter immediat la seva relació laboral, a l'àrea d'afers públics, amb la companyia a l'espera de conèixer més detalls sobre la seva situació"

El que va ser ministre de Treball en el govern de José María Aznar ha estat detingut aquest dimarts junts amb cinc persones per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) a València, en el marc de l''operació Erial’, per presumpte blanqueig de capitals, desviament de fons i malversació de cabals públics. Zaplana ocupava un lloc com a assessor de Telefónica, però, a més, és conseller independent en Logista.

Fonts de Telefónica han informat a Bolsamanía aquest matí que no s'havia dit res respecte a Eduardo Zaplana perquè "estaven pendents que es definís el seu estatus a la companyia". Finalment, Telefónica ha comunicat que "se suspèn amb caràcter immediat la seva relació laboral, a l'àrea d'afers públics, amb la companyia a l'espera de conèixer més detalls sobre la seva situació".

Cal recordar que Telefónica va fitxar Zaplana com a delegat per a Europa a l'abril del 2008, quan César Alierta estava al capdavant de la 'teleco'. Alierta també va nomenar l'exministre conseller de les filials Telefónica O2 Europa i Telefónica O2 República Txeca, una feina que el portava a viatjar habitualment a Brussel·les per tractar assumptes de regulació, recull El País.

Respecte al lloc a Logista, la companyia tabaquera encara no ha fet pública una decisió sobre Eduardo Zaplana, que n’és conseller independent, càrrec pel qual cobra 99.000 euros (dades de 2017). Fonts de l'empresa han assenyalat a Bolsamanía que "encara no tenim coneixement de les actuacions" i han afegit que "continuaran complint escrupolosament amb els reglaments i normatives per al bon govern de la societat".

La Guàrdia Civil ha detingut Zaplana i cinc persones més, entre les quals es troba l'empresari Juan Cotino, acusats tots dels mateixos delictes. En el cas de l'expresident de la Comunitat Valenciana, està acusat d'haver aflorat suposadament diner negre procedent de l'estranger. Es trobava en paradisos fiscals, i la Guàrdia Civil creu que procedeix de comissions obtingudes per Zaplana a canvi d'adjudicacions de contractes que podrien haver estat concedits de forma irregular.

Tot i que la decisió de Telefónica no ha estat l'única. El PP amb prou feines ha trigat a comunicar la seva decisió de suspendre la militància de Zaplana després del seu arrest. El coordinador general del partit, Fernando Martínez Maillo, ha anunciat que el Comitè de Drets i Garanties es reunirà aquest dimarts a la tarda per procedir a la suspensió cautelar de militància, una decisió que es prendrà a instàncies del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Noticias relacionadas

contador