laura abasolo telefonica
Bolsamanía

"Seguim explorant i treballant en diferents alternatives d'operacions corporatives (M&A) a Hispanoamèrica". Són les paraules de Laura Abasolo, directora general de Finances, Control i Desenvolupament corporatiu per a Telefónica i responsable d'Hispanoamèrica.

  • 4,14€
  • 1,10%

"Tenim diverses opcions estratègiques, mentre continuem reforçant aquests actius. Ens hem guanyat, amb les reeixides operacions realitzades durant els últims mesos, la flexibilitat de triar el moment adequat per realitzar la millor operació possible, que maximitzi la generació de valor", ha afegit Abasolo, mà dreta de José María Álvarez-Pallete.

"Seguim centrats a aconseguir bons resultats i seguirem modulant la nostra exposició de diferents maneres, mentre augmentem els retorns sobre el capital en aquesta regió", ha conclòs la directiva, que va començar la seva carrera a Goldman Sachs però fa més de 20 anys que està lligada al grup Telefónica.

MONETITZACIÓ D'ACTIUS

Segons va publicar Bolsamanía al començament d'any, un consorci d'inversions llatinoamericans estaria planejant la formació d'un holding per quedar-se amb un 51% de Telefónica Hispanoamèrica.

Atenent a aquesta proposta, el 49% restant es repartiria entre d'altres accionistes de menor grandària i la pròpia Telefònica (amb un 20-25%). D'aquesta manera, Telefónica s'obtindria una liquiditat almenys de 10.000 milions d'euros venent un 80/75%.

"Creiem que moviments corporatius d'aquest calat actuarien clarament com a catalitzador per a una acció molt castigada", van assenyalar llavors els experts de Banc Sabadell. Segons les seves estimacions, Telefónica Hispanoamèrica (Llatinoamèrica excloent-ne Brasil) representa un 13,3% de l'EV de la companyia; o 12.200 milions d'euros (valorat en 4,9 vegades EV/EBITDA)

Noticias relacionadas

contador