ep pabellon de wayra en 4yfn
TELEFÓNICA

Telefónica ha aprofitat la seva participació a l'esdeveniment 4YFN, paral·lel al Mobile World Congress que se celebra a Barcelona, per anunciar una col·laboració amb Meta de cara a ampliar i explorar conjuntament noves formes d'impulsar la innovació en connectivitat i tecnològica en el camp del metavers. L'acord de col·laboració cerca empoderar la comunitat de creadors per desbloquejar desenvolupaments de nous casos d'ús.

  • 2,08S
  • 0,00%

Les dues companyies planegen establir un centre d'innovació de metavers per ajudar a accelerar la preparació de la xarxa i els dispositius metaversos a través de proves, casos d'ús d'experiències metaverses i proves de dispositius, entre d'altres ubicat a Madrid.

A través d'aquest Metaverse Innovation Hub, Telefónica i Meta planegen proporcionar a les empreses emergents i desenvolupadors locals accés a un innovador laboratori 5G on podran utilitzar un banc de proves metavers d'extrem a extrem a la infraestructura i equips de xarxa de Meta i Telefónica, així com beneficiar-se de l'ecosistema d'innovació oberta de Telefónica i dels recursos del Hub d'Innovació i Talent de Telefónica, així com del suport, eines i recursos d'enginyeria de Meta. Aquesta col·laboració s'adreçarà inicialment a empreses emergents i desenvolupadors seleccionats per Wayra.

Telefónica veu el metavers com una evolució d'Internet recolzada per un conjunt de tecnologies que transformen l'economia digital com la realitat augmentada i la realitat virtual, la creació de nous actius de valor com els NFTs, els models de negoci basats en arquitectures web3 i les criptomonedes.

La companyia ja compta amb capacitats rellevants en matèria de connectivitat i arquitectura de xarxa que contribueixen a la materialització dels metaversos. Per reunir totes les iniciatives del Grup Telefónica al voltant del metavers, ha creat una unitat liderada per Yaiza Rubio com a Chief Metaverse Officer de la companyia per continuar endinsant-se amb determinació en aquest nou paradigma.

EMPRESES EMERGENTS DEL METAVERS

En paral·lel, Telefónica ha anunciat que utilitzarà Wayra, el seu hub d'innovació oberta, per atraure empreses emergents especialitzades en metavers a través d'Open2metaverse, un nou programa que donarà peu que aquestes companyies treballin al hub d'innovació de l'operador en aquest camp.

Open2metaverse és una convocatòria d'àmbit global de cerca per donar suport a les empreses amb les millors tecnologies amb aplicacions metaverses que creixin i arribin a una escala global més ràpidament, connectant-les amb Telefónica per generar oportunitats conjuntes. Wayra posarà el focus en companyies que estiguin desenvolupant aquests casos d'ús: connectivitat, dispositius, plataformes virtuals, eines d'identitat, NFTs i marketplaces, entre d'altres.

Wayra aportarà a les empreses emergents seleccionades la seva experiència en tots els àmbits acumulada en els més de deu anys d'existència que té, proporcionant suport tècnic i d'infraestructures, accés a la comunitat de Wayra, arribi a escala global i a l'ecosistema d'innovació de tot el grup Telefónica.

Open2metaverse és el primer projecte conjunt d'exploració i coneixement que assoleix les iniciatives d'innovació Wayra X, Telefónica Ventures i els set hubs que Wayra té a Llatinoamèrica i Europa.

contador