ep telefonica tech desplegara con global omnium 450000 contadores de agua inteligentes en espana
TELEFÓNICA

Telefónica segueix centrada en el seu pla de desinversions. Ara, el seu full de ruta passa per vendre una participació minoritària, de fins al 49%, de la seva filial tecnològica, segons informa aquest dimecres el diari Cinco Días fent-se eco de fonts financeres.

  • 4,26€
  • 0,73%

Per a dur a terme aquest propòsit, la teleco ha contractat els serveis de KPMG i Morgan Stanley, que buscaran al comprador més apte d'entre els varis (i grans) fons de private equity que s'han aproximat a Telefónica fins al moment.

Els de José María Álvarez-Pallete semblen haver descartat, de moment, treure a bossa aquesta filial Tech, la qual cosa explica que busquin un comprador d'aquesta participació minoritària per a així continuar remuntant en bossa i reduir el seu nivell de palanquejament.

Tech va ser il·luminada al novembre de 2019, i les primeres valoracions de l'empresa ronden els 1.000 milions d'euros, per la qual cosa la teleco pretén fer-se amb uns 500 milions en l'operació. Els analistes de Banc Sabadell reconeixen que es tracta d'una notícia positiva "encara que coneguda ja que Telefónica ho va comentar quan es va realitzar la constitució d'aquesta societat a la fi de 2020".

"L'impacte és limitat ja que vendre una part del negoci a penes reduiria deute (-1,2% si s'embeni un 49% a la valoració filtrada) encara que si que serviria per a accelerar les inversions", postil·len.

Noticias relacionadas

contador