ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante su participacion en la
TELEFÓNICA

Telefónica podrà disposar de les seves torres al Regne Unit després de l'acord amb Vodafone a la companyia Cornerstone Telecommunications Infrastructure, l'empresa conjunta de les dues companyies al 50% que posseeix i administra la seva infraestructura de torres passives al país fins al 2029.

  • 4,09€
  • 0,00%

Així, Vodafone cedirà la seva participació al 50% en Cornerstone a Vantage Towers, la seva filial de torres de telecomunicacions, que espera treure a borsa valorada en uns 20.000 milions d'euros.

Per la seva banda, Telefónica podria transferir les seves torres angleses a Telxius, la seva filial de torres que està participada per Amancio Ortega (10%) i el fons d'inversió KKR, que en controla un 40%.

L'acord signat per les dues companyies els permet monetitzar els seus actius mentre els gestionen de manera conjunta per un període inicial de 8 anys, amb tres períodes addicionals de renovació de 8 anys.

Cornerstone seguirà sent el proveïdor preferit de nous llocs per a tots dos operadors. La companyia es va formar el 2012 mitjançant la consolidació de la infraestructura de xarxa Telefónica UK i Vodafone UK, i opera actualment 14.200 macro llocs i 1.400 micro llocs.

Mark Evans, CEO de Telefònica UK, ha comentat que "aquest és un anunci emocionant en el nostre esforç continu per oferir connectivitat de classe mundial als nostres clients. El nou acord ens permetrà oferir valor al nostre negoci mentre invertim en la nostra infraestructura de xarxa".

Noticias relacionadas

contador