ep economia- pallete animaespanaseractor fundamentalla revolucion tecnologicala manotelefonica
TELEFÓNICA
4,12€
  • -0,02€
  • -0,53%

Barclays segueix mirant amb precaució Telefónica. El banc britànic ha reiterat el consell d''igual que el mercat' i reduït el preu objectiu des dels 8,70 euros als 8 euros per acció. Tot i que la teleco espanyola d'Álvarez-Pallete va complir expectatives en els seus últims resultats, a l'entitat financera li sorgeixen certs dubtes sobre el seu acompliment.

El problema de Telefónica per Barclays és el mercat espanyol, on els seus competidors s'han posat les piles i tindrà les coses més difícils a partir d'ara. El banc retalla més les seves estimacions d'EBITDA per al període que va de 2019-2021.

Aquesta actitud previnguda de Barclays és compartida per altres analistes com els de Bankinter. Els analistes del banc espanyol van reiterar recentment el seu consell de 'mantenir' i un preu objectiu de 7,45 euros des dels nivells de 7,10 euros en què cotitzava el títol.

Per què segueix sense apostar del tot per ella? Bankinter explicava que tot es deu al feble creixement de Telefónica. I és que "en la majoria dels seus mercats té una alta penetració i, per tant, poc creixement potencial".

Bankinter ha subratllat, a més, les "fortes amenaces competitives" que afronta la companyia de telecomunicacions en aquestes àrees geogràfiques. Més enllà de Vodafone i Orange, també s'enfronta a altres com Netflix, Amazon i HBO dins de l'espectre de l'oferta d'oci i entreteniment.

Un altre dels puntals que sostenen la tesi de Bankinter és "la possible guerra de preus a Espanya el 2020". I és que els canvis en la directiva d'Euskaltel "així ho vaticinen", perquè aquesta planeja expandir-se a la resta del territori espanyol a través d'aquesta maniobra. No tot és dolent. I és que el 5G és vist per aquests analistes com "un cicle d'inversió a l'alça".

Noticias relacionadas

contador