ep archivo   i d el consejero delegado de telefonica angel vila boix y el presidente de telefonica
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Telefónica "manté converses" amb diversos inversors perquè comprin participacions rellevants a les seves xarxes de fibra rural a Espanya i el Regne Unit, segons ha confirmat l'operadora de telecomunicacions als analistes durant la presentació dels resultats del primer trimestre.

  • 4,14€
  • 0,41%

L'objectiu de Telefónica a Espanya és mantenir una participació majoritària del 55% en un futur vehicle 'fiberco' i vendre'n el 45% restant. Fa uns dies ja es va publicar que negociava la venda del 49% d'aquest actiu.

Aquesta filial s'encarregarà del desplegament de fibra pels municipis de menys de 20.000 habitants, amb l'objectiu de recaptar 1.000 milions d'euros per a qui vulgui aconseguir el 49% del capital d'aquesta nova societat. La nova xarxa espera assolir els 5 milions de llars.

El conseller delegat de Telefónica, Ángel Vilá, ha assenyalat que és “un projecte industrial” que “seguirem consolidant. Hem vist un interès considerable i esperem rebre les primeres ofertes a finals de mes”.

Al Regne Unit, l'objectiu és vendre el 50% i assolir uns 7 milions de llars fins al 2027. “També hem vist un gran interès dels inversors i ja hem rebut les primeres ofertes”, ha afegit Vilá.

Noticias relacionadas

contador