ep archivo   edificio de la sede de telefonica en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Telefónica ha publicat aquest dimecres el document d'oferta corresponent a l'oferta pública d'exclusió de negociació sobre Telefónica Deutschland per adquirir totes les accions nominatives sense valor nominal de la filial germana que encara no controla. El període d'acceptació comença avui i finalitzarà a les 24.00 hores del 18 d'abril del 2024.

  • 4,13€
  • -0,63%

Després d'augmentar amb èxit la participació fins al 94,74%, i atesa la limitada liquiditat de les accions de Telefónica Deutschland, Telefónica considera que l'exclusió de negociació és l'evolució lògica des d'un punt de vista econòmic, estratègic i operatiu per simplificar l'estructura del grup i implementar el pla estratègic de Telefónica en col·laboració amb la filial alemanya d'una manera més àgil.

Telefónica Deutschland continuarà sent una empresa de telecomunicacions amb seu a Munic, gestionada de manera independent dins del grup Telefónica, amb un enfocament continu en el creixement sostenible i l'eficiència. En conseqüència, Telefónica no té intenció d'implementar-hi un acord de dominació i/o de transferència de beneficis i pèrdues (domination agreement i/o profit i transfer transferència) ni d'iniciar-hi un squeeze-out.

Amb un preu de 2,35 euros per cada acció de Telefónica Deutschland, Telefónica ofereix a tots els accionistes minoritaris existents una oportunitat addicional i definitiva d'obtenir liquiditat a un preu atractiu. El preu de l'oferta representa una prima del 37,6% sobre el preu de tancament de l'acció el 6 de novembre del 2023 i una prima del 36,3% sobre el preu mitjà ponderat per volum dels 3 mesos anteriors a aquesta data.

L'oferta d'exclusió no està subjecta a cap condició i, per tant, proporciona la màxima seguretat en l'execució de l'operació. La liquidació de l'oferta d'exclusió i el pagament del preu de l'oferta als accionistes de Telefónica Deutschland que acceptin l'oferta d'exclusió tindrà lloc com més aviat millor després de la finalització del període d'acceptació.

Així mateix, com ja es va anunciar al document d'oferta relatiu a l'oferta parcial, Telefónica no té intenció de donar suport al pagament de dividends més enllà del ja confirmat dividend corresponent a l'exercici 2023. Els dos tenen intenció d'analitzar la política de dividends de Telefónica Deutschland al seu moment conjuntament amb l'equip directiu de Telefónica Deutschland, si bé actualment Telefónica no veu necessari abonar dividends en el futur per sobre del mínim exigit per la normativa aplicable.

Està previst que el dividend corresponent a l'exercici 2023 s'aboni després de la junta general anual de Telefónica Deutschland, que se celebrarà diverses setmanes després de la liquidació de l'oferta d'exclusió i no abans de mitjans de juny del 2024.

L'oferta d'exclusió es realitza d'acord amb els termes establerts al document d'oferta, aprovat el 20 de març de 2024 per l'Autoritat Federal de Supervisió Financera alemanya (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht o BaFin).

Noticias relacionadas

contador