ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete participa en la jornada web 30
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica ha assolit aproximadament el 93,10% del capital social i els drets de vot de Telefónica Deutschland, tenint en compte el nombre d'accions que han acceptat l'oferta més el nombre d'accions de Telefónica Deutschland titularitat directa o indirecta de Telefónica al tancament de la darrera sessió borsària del període d'acceptació de l'oferta.

  • 4,11€
  • -0,44%

L'operadora ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que, en conjunt, ha adquirit 2.769.413.111 accions de la filial alemanya, per un import total aproximat de 1.483 milions d'euros sufragat íntegrament en efectiu.

A la data de l'anunci de l'oferta, el 7 de novembre de 2023 passat, Telefónica era titular, directament o indirectament, del 71,81% del capital social i els drets de vot de Telefónica Deutschland i, en conseqüència, l'oferta es va anunciar sobre accions representatives d'aproximadament el 28,19% restant.

Un cop conclòs el període d'acceptació, l'oferta ha estat acceptada per accionistes titulars de 233.732.773 accions de Telefónica Deutschland, representatives d'aproximadament el 7,86% del capital social i els drets de vot.

A més, des de l'anunci de l'oferta, Telefónica ha adquirit al marge d'aquesta 399.577.992 accions de Telefónica Deutschland representatives d'aproximadament el 13,43% del capital social i drets de vot (incloent-hi 39.213.404 accions representatives d'aproximadament l'1,32% adquirides com a conseqüència de la liquidació d'instruments financers).

La data de liquidació de l'oferta està prevista per al 26 de gener de 2024 atès que no cal cap aprovació regulatòria perquè es completi l'operació.

QUÈ N'OPINEN ELS EXPERTS?

Bankinter creu que aquesta operació de Telefónica, que l'ha portat a aconseguir més del 93% de la seva filial alemanya, "té sentit estratègic" i destaca el seu impacte "neutral" al compte de resultats.

"El control total de la filial permet a la matriu endeutar Telefónica Deutschland o vendre'n actius i extreure'n més flux de caixa per nodrir la seva pròpia política d'inversions i de dividends", explica el banc. "El múltiple pagat és de 4,1 vegades EBITDA 2024, que compara amb 5,3 vegades que pagarà Zegona per Vodafone España".

Renta 4 també creu que l'adquisició de la filial alemanya és una operació "encertada", mentre que Alemanya és un dels quatre principals països per a l'operadora, "sent un mercat molt rendible per al grup".

"Entenem que el gairebé 7% del capital social restant continuarà cotitzant al mercat de moment i creiem que Telefónica podria realitzar una oferta per adquirir aquests títols i poder excloure-la de cotització", indica.

Sabadell, per part seva, destaca que l'import pagat representa aproximadament el 6% del deute financer net del grup.

Noticias relacionadas

contador