• La companyia ha reiterat els objectius i el dividend per 2018
ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivotelefonica
TELEFÓNICA

Telefónica va guanyar 1.739 milions d'euros en el primer semestre de l'any, la qual cosa suposa una millora del 8,6% enfront del mateix període de fa un any. En el segon trimestre estanco, l'operadora va aconseguir els 902 milions d'euros, un 9,9% més. El consens de FactSet esperava un benefici trimestral de 890 milions d'euros.

“Els resultats del segon trimestre milloren el creixement interanual orgànic d'ingressos, OIBDA i l'expansió del marge OIBDA. Així mateix, el deute es redueix per cinquè trimestre consecutiu gràcies a la forta generació de caixa (998 milions d'euros), que creix un 55% excloent el pagament d'espectre a Regne Unit. Aquestes xifres ens permeten reiterar els objectius i el dividend fixats per 2018", ha assenyalat José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica.

Fuente: Telefónica

Els ingressos fins a juny van caure un 6,7% enfront del primer semestre de 2017, fins als 24.334 milions d'euros. Per la seva banda, els ingressos en el segon trimestre cedeixen un 6,3% i se situen en 12.144 milions, la qual cosa suposa el quart trimestre consecutiu de descens d'aquesta partida. La companyia ha precisat que, en termes orgànics, els ingressos creixen un 2% (tant en el primer semestre com en el segon trimestre) recolzats per "el fort ritme de creixement dels ingressos per venda de terminals i en la positiva evolució dels ingressos de servei". El consens preveia uns ingressos inferiors d'11.991 milions en el segon trimestre.

El OIBDA ascendeix a 4.237 milions en el segon trimestre i augmenta un 1,9% interanual (el consens preveia una caiguda fins a 3.915 milions). Entre gener i juny, l'OIBDA totalitza 8.102 milions (-0,9% interanual). En termes orgànics, el OIBDA accelera la seva tendència de creixement fins al 4,1% interanual en el trimestre (+3,7% al gener-juny), reflectint la "positiva" evolució dels ingressos, segons explica Telefónica. Excloent l'impacte de la regulació (-2,2 punts percentuals a l'abril-juny i al gener-juny), l'OIBDA augmentaria un 6,4% interanual orgànic en el trimestre i un 5,9% en el semestre. El marge OIBDA en el segon trimestre se situa en el 34,9% (+2,8 punts percentuals enfront d'abril-juny de 2017) i en el 32,9% en termes orgànics (+0,7 punts percentuals interanual). Entre gener i juny aconsegueix el 33,3% (+1,9 punts percentuals. interanual) i el 32,3% orgànic (+0,5 punts percentuals interanual).

Els resultats del trimestre es troben afectats per impactes nets positius en OIBDA (225 milions) i negatius en benefici net (-60 milions), fonamentalment associats a una sentència judicial favorable a Brasil i a la deterioració parcial del fons de comerç i reversió d'actius de Mèxic.

D'altra banda, la variació orgànica d'ingressos i OIBDA exclou l'efecte del canvi comptable a NIIF 15 en 2018 (-17 milions d'euros en els ingressos i +10 milions d'euros en el OIBDA del segon trimestre; -27 milions d'euros i +21 milions respectivament en els sis primers mesos). El canvi comptable a NIIF 9 (Normes Internacionals d'Informació Financera 9) no té impacte significatiu en els resultats.

Finalment, Telefónica ha precisat que en el segon trimestre, l'evolució dels tipus de canvi redueix en 8,8 punts percentuals el creixement interanual dels ingressos i en 10,7 punts percentuals el del OIBDA (-8,7 punts percentuals i -10,0 punts percentuals respectivament al gener-juny). Si bé, la companyia ha subratllat que l'impacte negatiu de la depreciació de les monedes en l'OIBDA "disminueix significativament" en termes de generació de caixa, en reduir el pagament en euros de CapEx, impostos i interessos.

Noticias relacionadas

contador