ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete en el parlamento europeo
TELEFÓNICA - Archivo
4,15€
  • 0,03€
  • 0,78%

Telefónica fitxa Huawei per al nucli central de la seva xarxa de 5G a Espanya. En aquesta part del negoci és on se centra la intel·ligència, la informació dels clients i les funcions principals. Els d'Álvarez-Pallete no sorprenen amb aquest anunci tenint en compte que actualment la part central de la seva xarxa de 4G és portada ja pel colós xinès.

El que sí que crida l'atenció del full de ruta de la companyia de telecomunicacions espanyola és que a l'estiu del 2020 té previst donar lloc a un altre fabricant a la seva xarxa.

Els rumors de mercat apunten que pot tractar-se de Nokia o Ericsson, companyies ja establertes i amb renom a Europa. D'altres, assenyalen nous jugadors que arriben des dels EUA, com Afirmed o Mavenir, segons destaca Expansión. Telefónica busca així diversificar els seus proveïdors i no dependre només d'un d'ells com fins aquest moment.

El cas és que era, a més, complicat per a la companyia de telecomunicacions canviar sobtadament de principal proveïdor. Les complicacions tècniques en traspassar serveis com el roaming han estat esculls que els de Pallete han tingut en compte per a la seva decisió final.

Per Huawei això suposa un suport relativament important, sobretot, de cara a la seva imatge pública. El colós xinès fa mesos que és al centre de l'huracà immers en una disputa amb els EUA que el va arribar a ficar a la seva llista negra. El suport de Telefóncia hauria de servir perquè l'usuari espanyol segueixi veient amb bons ulls la fabricant.

Noticias relacionadas

contador