ep archivo   logo telefonica
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica estudia reduir la seva plantilla a Espanya en 3.000 treballadors per augmentar la rendibilitat, segons ha anticipat El Confidencial.

  • 4,12€
  • 0,07%

Com va publicar FundNews aquesta mateixa setmana, el mercat espanyol s'ha convertit en el principal taló d'Aquil·les de l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete.

La reducció de plantilla que estudia Telefónica seria similar a la realitzada a finals del 2019, quan un total de 2.636 treballadors amb 53 anys o més i amb una antiguitat superior a 15 anys a l'empresa es van apuntar al Pla de Suspensió Individual (PSI). en marxa per l'operadora.

Mitjançant aquest procés, el cost del qual va ser calculat en uns 1.600 milions d'euros, es van estimar uns estalvis anuals d'uns 220 milions d'euros a partir del 2021. El pla incloïa el pagament del 68% del salari regulat fins a 65 anys, amb l'assegurança mèdica. A més, l'empresa es comprometia a abonar el conveni especial amb la Seguretat Social.

ESPANYA, EL PRINCIPAL TALÓ D'AQUIL·LES

Els analistes internacionals continuen destacant la situació a Espanya, el principal mercat de l'operadora, que està sotmès a una pressió competitiva intensa.

"La trajectòria a Espanya, que suposa a prop del 45% del flux de caixa lliure del grup, va ser decebedora; i ens costa veure com el negoci es pot estabilitzar a curt termini, atesa la forta competència al qual s'enfronta i els seus preus superiors“, van comentar des de Barclays.

Des de Citigroup, van destacar que "la competència a Espanya s'està intensificant, amb més pressió sobre l'ingrés mitjà per usuari (ARPU)". Així, han considerat que "és difícil per als altres catalitzadors positius" a altres mercats com Alemanya "mitigar les pressions a Espanya".

Sobre la reducció de plantilla a Espanya, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 5,90 euros, comenten que "si s'aconsegueixen uns estalvis similars als del pla del 2019, implicaria una millora de l'EBITDA esperat per al 2022 del 4,5% a Espanya i de l'1,6% a nivell grup”.

Tot i això, afegeixen que "l'impacte final dependrà de les condicions ofertes, que hauran de ser negociades amb els sindicats si el pla es posa en marxa". Bolsamanía ha contactat amb la companyia per confirmar la notícia i la seva resposta ha estat que "de moment, no tenim comentaris".

Noticias relacionadas

contador