ep archivo   sede de telefonica en madrid 20220711192303
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica ha informat que Pontel Participaciones, la societat formada per l'operadora espanyola i Pontegadea, el braç inversor del fundador d'Inditex Amancio Ortega, ha adquirit el 40% del negoci de cables submarins Telxius que pertanyia al fons nord-americà KKR.

  • 4,22€
  • 1,73%

"Com a resultat de l'operació, Pontel, que era titular del 60% restant del capital social de Telxius, ha passat a ser el soci únic d'aquesta societat. Així mateix, Pontegadea ha incrementat la participació en Pontel fins al 30% i Telefónica ha passat a tenir-hi una participació del 70%”, expliquen des de la companyia.

Pontel Participaciones es va crear per gestionar les participacions de Telefónica i Pontegadea en Telxius, amb un control inicial del 83,35% del capital per part de l'operador i del 16,65% en el cas de la societat d'Ortega.

L'operació ha estat tancada durant els termes acordats el 2 de febrer passat, on es va anunciar que el preu final de 215 milions estaria subjecte, entre altres factors, als corresponents ajustos derivats de l'operació prèvia de venda del negoci de torres de Telxius a American Tower.

El negoci de Telxius ha crescut un 4,9% al tercer trimestre de forma orgànica i el resultat operatiu, gairebé un 30% gràcies al cobrament d'un deute vençut i "una bona gestió de costos", segons l'informe de resultats de l'operador, que només aporta dades de creixement relatiu.

Telxius Telecom compta amb una de les xarxes de cables submarins més grans del món, que arriba a una extensió de 94.000 quilòmetres entre els quals destaca SAm-1, el sistema que connecta des de l'any 2000 els Estats Units amb l'Amèrica Llatina.

Noticias relacionadas

contador