ep archivo   el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete posa junto al logo de la
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ - Archivo

Telefónica i Amancio Ortega, a través de la seva filial Pontel Participaciones, participada al 83,35% per Telefónica i al 16,65% per Pontegadea Inversiones, han aconseguit un acord amb el fons americà KKR per a la compra del 40% del capital social de Telxius Telecom per un import estimat de 215,7 milions d'euros.

  • 4,14€
  • 0,71%

El preu final està subjecte, entre altres factors, als ajustaments corresponents derivats de l'operació prèvia de venda del negoci de torres de Telxius a American Tower.

Com a resultat de l'operació, Pontel, actualment titular del 60% restant del capital social de Telxius, passarà a ser el soci únic d'aquesta societat.

Per part seva, Pontegadea incrementarà la seva participació en Pontel fins al 30% i Telefónica passarà a tenir una participació del 70%. D'aquesta manera, en termes de participació indirecta en Telxius, Pontegadea incrementarà la seva participació des del 9,99% fins al 30% i Telefónica des del 50,01% fins al 70%. El tancament de la transacció està subjecte a l'obtenció de les autoritzacions reguladores i de competència corresponents.

VALORACIÓ DE L'OPERACIÓ

"L'operació suposa valorar el 100% de Telxius en 540 milions d'euros, import reduït, ja que Telefónica i Pontegadea van vendre els actius més valuosos, les torres de telecomunicacions a Europa (Espanya i Alemanya) i Llatinoamèrica (Brasil, Perú, Xile, Argentina) a American Towers el gener del 2021 per 7.700 milions d'euros”, recorden els experts de Bankinter.

Segons la seva opinió, l'operació és de petit import i no canvia el control de Telxius, que ja estava majoritàriament a les mans de Telefónica, però permet al grup augmentar la seva participació en el negoci de gestió d'unes infraestructures que seran importants per a comunicacions d'alta capacitat i baixa latència com el metavers, la web3 i la nova era digital", argumenten.

"Amb un Deute Financer Net de 25.000 milions d'euros, aquesta operació té un impacte financer reduït" per a Telefónica, conclouen.

Noticias relacionadas

contador