• La nova estratègia per reduir deute fa improbable que compleixi el seu compromís a final de 2017
  • Al tancament de setembre, el deute net de Telefónica aconseguia els 49.984 milions d'euros

Telefónica cau un 1% en l'Ibex 35 després de la retallada de la seva qualificació crediticia anunciat ahir per Moody's, des de Baa2 fins a Baa3, amb perspectica estable, a tan sol un esglaó del 'bo escombraries', que significa la pèrdua del grau d'inversió.

  • 4,12€
  • -0,53%

En un comunicat emès després del tancament del mercat, l'agència assenyala que la nova estratègia de l'operadora per reduir el seu deute fa "improbable" que compleixi el seu compromís a "finals del 2017". Carlos Winzer, vicepresident de Moody's i principal analista de l'empresa espanyola, ha assenyalat que "la reducció del dividend és un pas en la direcció correcta, ja que preservarà l'efectiu i ajudarà progressivament a reduir deute. Però aquest canvi en l'estratègia retardarà els esforços de desapalancament" més enllà del 2017.

L'operadora va anunciar, després de presentar resultats, que renunciava al seu anterior compromís de rebaixar la ràtio deute/oibda a 2,35 vegades a la fi de 2017

Al tancament de setembre, el deute net de Telefónica aconseguia els 49.984 milions d'euros. O el que és el mateix, equivalia a 3,05 vegades el seu benefici brut d'explotació (oibda). L'operadora va anunciar, després de presentar resultats, que renunciava al seu anterior compromís de rebaixar la ràtio deute/oibda a 2,35 vegades a la fi de 2017. Aquesta ha estat la principal causa adduïda per Moody's per retallar el rating.

Des de Bankinter, comenten que aquesta notícia forma part de l"'escenari" que han anticipat "des de fa temps". En la seva opinió, Telefónica "té un important problema de deute" i, com que no es produeixen "desinversions", ja anticipaven les dues coses que han succeït en les últimes setmanes: "una retallada de la política de dividend i possibles retallades de rating". La seva conclusió és que "aquesta notícia confirma les nostres estimacions i ens fa reafirmar-nos en la recomanació de Vendre que mantenim des de fa mesos", amb preu objectiu 8,7 euros per acció.

Per la seva banda, des de Carax AlphaValue, recomanen comprar Telefónica, amb preu objectiu 11,4 euros, però al mateix temps assenyalen que el moment de mercat és "clarament negatiu". En la seva opinió, el valor té "potencial per fonamentals", però el moment actual desaconsella prendre posicions. Aquests analistes destaquen que el rating Baa3 "és l'inferior dins de la categoria 'investment grade'".

contador