ep jose maria alvarez-pallete presidente ejecutivotelefonica 20180702114403
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica està entre els pitjors valors de l'Ibex aquest dimarts (encara que ara es recupera i cau menys) després de conèixer-se durant la passada jornada que Vodafone no està interessat a comprar-li els drets per emetre el 'Partidazo' de la Lliga ni els de la Champions i l'Europa Leage a partir de la temporada 2019/2020 tret que l'operadora canviï el seu sistema de comercialització cap a un altre més flexible (sense mínims garantits).

  • 4,12€
  • -0,53%

Vodafone si que oferirà els vuit partits de Lliga, segona divisió i copa durant la propera temporada, ja que el contracte està encara vigent.

Per la seva banda, Orange si que ha aconseguit un acord amb Telefónica. Així, els clients d'Orange TV a Espanya gaudiran de tot el futbol en la propera temporada, amb el 'Partidazo' de la Lliga i la Champions Leage inclosos.

Per Telefónica, que va adquirir els drets de la Lliga ('Partidazo' i vuit partits) per a les temporades 2019/22 per 980 milions d'euros a l'any, i els drets de la Champions i Europa League per a les temporades 2018/19, 2019/20 i 2020/21 per 360 milions d'euros per any, aquesta decisió de Vodafone implicaria deixar de revendre drets per un valor benvolgut de 245 milions d'euros a l'any a partir de la temporada 2019/20 (4,7% EBITDA d'Espanya, sobre un total d'1.340 milions d'euros a l'any que paga Telefònica per tot el futbol), expliquen els experts de Banc Sabadell. D'aquesta quantitat, aproximadament 60 milions d'euros impactarien en 2018 (1,0% EBITDA Espanya, fonamentalment en el quart trimestre de 2018) i l'operadora hauria de tractar de compensar-ho via adquisició de nous clients.

D'altra banda, aquests analistes consideren que les decisions de Vodafone i Orange són "coherents" amb els missatges llançats per les operadores en els últims mesos. "Orange oferirà el futbol ja que Telefónica ho ofereix i Vodafone es manté ferm en la seva postura que el futbol no és alguna cosa rendible", assenyalen.

"Encara és aviat per veure impactes concrets (dependrà de la demanda real sobre el futbol) però, de mantenir-se així la situació, podria servir per esclarir la importància real per als operadors d'oferir un contingut car i no rendible directament", precisen els analistes de Banc Sabadell.

"Des del nostre punt de vista, Vodafone compra temps i podrà utilitzar la sensibilitat de la seva clientela a la demanda dels partits de Champions des de setembre/octubre18 (que deixa d'oferir) per adaptar la seva oferta de continguts de futbol per al mitjà/llarg termini. És a dir, no descartaríem que, en cas de fugida massiva de clients, canviés el seu posicionament", conclouen aquests analistes.

Cal recordar que Telefónica encadena, amb aquesta, set jornades consecutives de caigudes, esborrant pràcticament tot el guanyat (+6%) en les quatre sessions prèvies.

Noticias relacionadas

contador