ep sede de telefonica
TELEFÓNICA

Telefónica és aquest dimarts el valor de l'Ibex que més cau, amb pèrdues superiors del 3%, després de la rebaixa de valoració de Barclays. Aquests analistes n'han abaixat la recomanació a 'neutral', després d'apujar-la a 'sobreponderar' al desembre, i n'han retallat el preu objectiu al voltant d'un 20%, fins als 5 euros. Aquest nou preu encara se situa un 25% per sobre del preu actual de cotització de la companyia, entorn dels 4 euros.

  • 4,15€
  • 0,78%

"Actualitzem la recomanació de Telefónica a 'sobreponderar' fa sis mesos amb la premissa que seria capaç d'arribar a acords generadors de valor a Llatinoamèrica. El brot de Covid-19 ha afectat les perspectives a la zona. Els tractes són encara possibles, però no en les condicions que esperàvem", expliquen aquests experts.

Espanya i el Brasil són també focus d'incertesa per a l'operadora, segons Barclays. Al nostre país, la firma adverteix de l'impacte de la desacceleració econòmica que s'apropa. Quant al Brasil, encara que Telefónica hi està tenint un bon comportament, aquests analistes destaquen l'efecte negatiu de les divises.

Per tot això, Barclays rebaixa les seves perspectives sobre Telefónica. Subratlla que l'operadora necessita vendre actius i retallar el dividend (aquest últim consell també l'hi donen d'altres, com són UBS i JP Morgan), i abaixa les estimacions del dividend per acció en un 50%. Quant a les seves previsions d'OIBDA, les retalla un 4% i un 5% per a 2021 i 2022, respectivament.

"Telefónica sembla barata en comparació amb els seus homòlegs, però en la nostra opinió té més riscos", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador