nueva pallete telefonica
Telefónica

Telefónica es troba en la fase final per vendre el seu negoci de cable submarí, que forma part de Telxius, la seva filial d'infraestructures, i sembla que el principal candidat per quedar-se amb ell és el fons nord-americà I Squared Capital, segons El Confidencial. El mateix mitjà publicava a principis de mes que el fons escandinau EQT havia ofert 1.800 milions per aquest negoci, i avui indica que l'oferta d'I Squared devia haver superat a la d'aquest i de la de Cerberus.

  • 4,11€
  • -1,18%

Finalment, ara es parla d'una valoració d'uns 1.600 milions d'euros per aquest negoci i la decisió sobre la venda es podria prendre abans d'acabar el mes de juliol.

"La venda dels actius de cable per 1.600 milions permetria reduir l'apalancament de l'operadora en aproximadament un -2,2%", expliquen els experts de Banc Sabadell. Cal recordar que Telefónica controla el 50,01% de Telxius, de manera que només rebria la meitat de l'import. Això porta Sabadell a subratllar que "l'impacte en valoració seria poc rellevant".

Telefónica va tancar el primer trimestre d'aquest any amb un deute financer net de 35.796 milions d'euros (2,91 vegades l'EBITDA).

Noticias relacionadas

contador